SVAĐA U VLADI SRBIJE: Brnabić zaprijetila ministru zbog hrvatske gay slikovnice

svibanj 4, 2018 maxportal
Share Button

Srpska premijerka Ana Brnabić oštro je napala jednog od svojih ministara zbog njegovoga komentara vezanog za mogućnost da hrvatska gay slikovnica Moja dugina obitelj,  dobije i svoju srpsku inačicu.Kazala mu je da je uvrijedio dio građana Srbije za koje radi i koji plaćaju vladu, da homoseksualnost nema ništa s natalitetom te mu poručila da se bavi svojim poslom.

Srbijanski ministar za inovacije Nenad Popović na Twitteru je napisao kako “u trenutku kada se borimo da na sve načine podržimo rađanje iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice” te da “moraju stati na put onima koji nas žele uvjeriti da je u redu da Roko ima dvije mame, a Ana dva tate.

Slikovnicu čine priče o Roku i Ani, dvoje djece vrtićke dobi. Roko i Ana od ostale djece se razlikuju jer Ana ima dvojicu tata, a Roko dvije mame. Roko živi s mamom Lucijom i mamom Ines, a Ana ima tatu Tomislava i tatu Darka.

Na njegovu su objavu reagirale udruge za homoseksualna prava, uključujući i beogradski Gej lezbijski info centar, iz kojeg su poručili da, ne učini li nešto premijerka Brnabić, zatražit će da joj se oduzme nagrada koju je prošle godine dobila za doprinos LGBT pravima jer “za godinu dana, otkako je dobila tu nagradu, apsolutno ništa nije napravila za svoju populaciju”.

 

Premijerka Brnabić, i sama u homoseksualnoj vezi, poručila je svom ministru da izjava nije u duhu tolerancije te da se bavi poslom za koji je zadužen, da stvori uvjete da djeca ostaju u Srbiji, a potom ga i educirala o biologiji ljudskog tijela te mu osigurala dodatna objašnjenja uz tu temu.

– I gej ljudi imaju reproduktivne organe. Gay ljudima nikakav ministar, nikakva vlada ne može odrediti hoće li imati djecu niti to mogu kontrolirati. Natalitet i to je li netko gyj nemaju veze. Zamolit ću ministricu zaduženu za ta pitanja da objasni Popoviću da natalitet nema veze s tim je li je netko gay – kazala je Ana Brnabić.

Komentari
Share Button