Tko je gradonačelnik Imotskoga, veteran Četvrte splitske, otac petoro djece, koji je bacio rukavicu Plenkoviću u lice

travanj 8, 2018 maxportal
Share Button

Ivan Ivek Budalić, predsjednik gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Imotskoga, središnjici stranke u Zagreb poslao je jasnu poruku: “protivimo se Istanbulskoj konvenciji, suprotna je Statutu HDZ-a, svjetonazoru naše stranke i naših birača”.Budalić je za gradonačelnik Imotskoga izabran u drugom krugu lokalnih izbora u lipnju prošle godine, naslijedivši kontroverznog Antu Đuzela.

Konkurent mu je bio njegov ratni zapovjednik iz Četvrte splitske, nezavisni kandidat Ivica Kukavica. Zanimljivo je da su oba kandidata za gradonačelnika bili pripadnici Treće imotske bojne, Kukavica bojnik, Budalić satnik, a čak su i ranjeni u istoj akciji na Maslenici.

Nakon neizvjesnog  prvog kruga ( 49,83  prema 40,88 posto za HDZ-ova kandidata) Budalić je u drugom krugu za 301 glas pretekao nezavisnog Kukavicu. Prema podacima DIP-a-a Budalić je dobio 52,17, Kukavica 46,62 (nevažećih listića bilo 1,21 posto).

Budalić je rođen je u Imotskom, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu te stekao zvanje elektrotehničara

Kao dragovoljac sudjelovao je u Domovinskom ratu od srpnja 1991. do listopada 1994. Odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom hrvatskog trolista, Medaljom zahvalnosti ‘Pauk’ te je više puta usmeno pohvaljivan i promican. Umirovljen je kao ratni vojni invalid s činom satnika Hrvatske vojske 1994.godine.

Obnašao je dužnost predsjednika Udruge dragovoljaca Treće imotske bojne Imotski Sokolovi.

Pokretač je inicijative za osnivanje podružnice Dnevnog centra za odgoj i obrazovanje za djecu s poteškoćama u razvoju Slava Raškaj u Imotskom.

Vlasnik je obiteljske firme Lukovac. koja uspješno posluje od 2010. godine. Aktivan je član lovačkog društva, molitvene zajednice u crkvi Sv. Frane u Imotskom te se aktivno bavi pčelarstvom.

Ivan Budalić oženjen je i otac petero djece.

Komentari
Share Button