U četvrtaka 31. kolovoza Tito zauvijek leti iz Zagreba! Antife spremaju revoluciju

kolovoz 22, 2017 maxportal
Share Button

ZA četvrtak 31. kolovoza zakazana je sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba na kojoj će se glasovati o preimenovanju zagrebačkog Trga maršala Tita.Suradnici gradonačelnika Milana Bandića i dužnosnici SDP-a potvrdili su za Jutarnji list kako Trg maršala Tita u četvrtak sigurno odlazi u povijest.

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je 21. srpnja na svojoj prvoj sjednici prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske s četiri glasa “za” i jednim glasom “protiv”. Prijedlog je upućen gradskim zastupnicima da donesu konačnu odluku o ovom pitanju.

Za prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske glasovali su predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović i Tomislav Jonjić (Neovisni za Hrvatsku), Bandićeva Dragica Nikolić  i Ivan Ćelić  iz HDZ. Protiv je bila Rada Borić iz Nova ljevica.

Gradonačelnik Bandić  tanije je predlagao da se o imenu Trga maršala Tita odluči na referendumu. Na to nisu pristali vijećnici izabrani na nezavisnoj listi Brune Esih koji su podršku Bandiću u Skupštini uvjetovali zahtjevom za promjenom imena Trga.

Nakon toga gradonačelnik Bandić promijenio je stajalište i odlučio da o pitanju promjene imena trga konačnu odluku donese Skupština, a njegov prijedlog da novo ime bude Trg Republike Hrvatske prihvaćen je na Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova

Paralelno s tim ljevičarski portali već dulje vrijeme histeriziraju o povratku ustaštva u Hrvatsku i klerikalizaciji države, a kako dokaz često koriste promjenu imena Maršalova trga. Organizacijom prosvjeda jasno dale do znanja da su protiv promjene imena Trga maršala Tita.

Povjesničar Hrvoje Klasić je za Zg magazin izjavio: “Ako ovo doista prođe to će biti posljednji čavao u lijes hrvatskom antifašizmu, kojeg podržavamo s figom u džepu.”

Rada Borić, vijećnica u Skupštini Garda Zagreba, glasnija je od ostalih. Samouvjereno ponavlja da promjena imena Trga ne bi prošla na referendumu, a SDP objavljuje da će vratiti ime Trga kad dođu na vlast.

Dominik Etlinger, tajnik SDP-a Zagreba i kandidat za šefa zagrebačke organizacije te stranke, Bruhu Esih i Zlatka Hasanbegovića naziva fašttima kojima Bandić, da bi sačuvao vlast u Zagrebu, dopušta da rade što žele.

Dok antife pripremaju revoluciju Google je na svojim mapama već promijenio ime Trga maršala Tita u Trg republike Hrvatske.

M. Marković/Foto:press

 

Komentari
Share Button