U NJEMAČKOJ HRVAT NAPAO HRVATA: Pozvonio mu na vrata i napao ga mačetom, obojica u bolnici

travanj 17, 2018 maxportal
Share Button
Moglo se završiti krvoprolićem kad je 35-godišnji Hrvat mačetom napao 31-godišnjeg sunarodnjaka u Echingu, prigradskom naselju sjeverno od Münchena, izvjestila je njemačka policija. 

 Napad se  dogodio u subotu oko 22. 40 kad je 35-godišnjak  pozvonio na vrata stana svog prijatelja. Bio je užasno ljut i  s mačetom u rukama,  piše Fenixmagazin pozivajući se na njemački piše Merkur.de.

Kada je 31-godišnjak otvorio, 35-godišnjak ga je, bez upozorenja, udario šakom u lice. Zatim je lijevom rukom izvukao oružje.

“Isprva je izgledalo poput napada nožem”, izvijestio je jučer Hans-Peter Kammerer, glasnogovornik policijskog središta Oberbayern Nord, a zapravo, radilo se o mačeti kojom je ciljao prema glavi 31-godišnjaka.

Mladić je jednom rukom spriječio napad i uhvatio oružje, kako kaže policija, golim rukama. Počinitelju je ispala mačeta – a nakon toga je pobjegao iz stana.

U međuvremenu, sustanar je obavijestio policiju koja je uhitila počinitelja. Obojica su zadobila posjekotine po rukama. Napadač je je uhićen i odveden u bolnicu, a nakon ambulantnog liječenja zadržan u pritvoru.

Kriminalistička policija Erdinga je u suradnji s nadležnim tužiteljstvom sumnjiče ga za  pokušaj ubojstva.

Policija istražuje što su motivi napada. Je li riječ imovinskim odnosima, osveti, ljubomori ili nečem novom, nije poznato jer ni napadač ni žrtva nisu rekli puno o napadu.

MP/Foto;press

Komentari
Share Button