U podne presuda Thompsonu za poklič “Za dom spremni”

svibanj 2, 2018 maxportal
Share Button

U Slunju završeno suđenje Thompsonu zbog pokliča “Za dom spremni”, a presuda će Thompsonu biti izrečena danas u podne.Prošlog je tjedna na sudu u Slunju završio prekršajni postupak protiv pjevača Marka Perkovića Thompsona po optužnom prijedlogu za remećenje javnog reda i mira vezano za poklič “Za dom spremni” tijekom izvođenja pjesme “Bojna Čavoglave” na koncertu u Slunju 8. kolovoza prošle godine

Pjevač se nije odazvao nijednom od dosad izvedena dva ročišta, a njegov je odvjetnik Davorin Karačić u završnom govoru istaknuo da se pjesma “Bojna Čavoglave” uz stihove “Za dom spremni” izvodi još od 1991. godine.

Prema podacima HDS-a, koji se bavi zaštitom autorskih muzičkih prava, ta pjesma na televizijskim i radijskim postajama od 1998. do 2017. izvedena čak 1700 puta te uvijek na koncertima uživo, ali da pjevač nikada zbog toga nije bio kažnjen.

Thompsonu se sudilo prema Zakonu o prekršaju protiv javnog reda i mira, koji tumači da je okrivljeni prekršio članak koji se odnosi na one “koji na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem i isticanjem simbola tekstova, slika i crteža remete javni red i mir”.

MP/Hina/Foot:pxll

Komentari
Share Button