VIDEO: O muškosti u Saboru: “A kako vi znate da se ne osjećam damski”

travanj 13, 2018 maxportal
Share Button

Tijekom izvješće o sastancima Vijeća Europe održanima u Bruxellesu 22. i 23. ožujka 2018., premijer Andrej Plenković je, obraćujući se Miri Bulju (ne)namjerno rekao: ‘Zastupniče Panj’.Kasnije se ispričao rekavši da ga Miro Bulj uvije podsjeća na lik iz serije ‘Čovik i po’ u kojem ga glumi Špiro Guberina.

Bulj je nakon toga ponovno dobio riječ i požalio se na uvrede, ali više ga smeta što mu Plenković ne odgovara na njegova pitanja.

Jandroković je odgovorio Bulju:

– Kolega Bulj, prozvali ste me da sam bio pristran. Prvu uvredljivu rečenicu ste izgovorili vi na račun predsjednika Vlade pa vas nisam opomenuo. Pa vas je onda nazvao panjem, pa se ispričao, pa nisam ni tada reagirao jer nisam reagirao niti tada kada sam smatrao da ste rekli nešto neprimjereno – kazao je Jandroković i Bulju poručio da ga ne proziva jer je on bio ‘apsolutno korektan’.

– Ako želite tvrdo razgovarati onda budite spremni i dobiti udarac, a nemojte onda ovdje cendrati – odbrusio je Jandroković. Bulj se javio za povredu poslovnika te je rekao da je Jandroković govorio kao zastupnik.

– Nikada vas nisam nazvao onako kako vas nazivaju – rekao je Bulj i poručio mu da je ‘vijesnik svih kojima je služio’.

– Dragi prijatelju Bulj, molim vas da budete vitez pa kad udarite na nekoga onda istrpite udarac kada ga dobijete natrag. Nemojte ovdje glumiti i cendrati. To vam ne ide uz vašu muškost – rekao je Gordan Jandroković.

– Kako vi znate da se ja ne osjećam damski. Kako to vrijeđate – odgovorio mu je Bulj.

Bulj i Jandroković  inače su često  žestoko polemizirali, na granici incidenta. javnost je zapamtila slučaj kad je Bulj predsjeniku Sabora nazvao najvećom ulizicom.

“Da dođe sultan, da dođe ISIL virio bi im iz guzice. Imao bi turban i to onaj najveći”, kazao je za Jandrokovića Bulj.

MP/Foto:pxll

Komentari
Share Button