Željko Olujić: Šeksu predviđam brzi pad, ne bih želio biti u njegovoj koži

8 lipnja, 2017 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Plenković bi se trebao riješiti Šeksa, Božinovića i drugih koji ne predstavljaju istinsku jezgru HDZ-a. Ne bih se volio naći u Šeksovoj koži, prognoziram mu vrlo brzi pad,“ rekao je Olujić.Koaliranje HDZ-a i HNS-a u Bujici su u srijedu navečer kritizirali novinar Tihomir Dujmović, povjesničar Josip Jurčević, prvi Glavni državni odvjetnik u samostalnoj Hrvatskoj Željko Olujić i saborski zastupnik te bivši član predsjedništva HDZ-a dr. Zlatko Hasanbegović koji je koaliciju nazvao političkim monstrumom i konkubinatom!

„Nemam riječi. To je potpuno neobjašnjivo, mimo svake pameti, frapiran sam! Još uvijek ne mogu doći sebi da nitko u Predsjedništvu HDZ-a nije imao potrebu pitati koliko će to koštati i što je sve obećano Vrdoljaku i ekipi,“ izjavio je Dujmović i dodao: “Vrdoljak je sjajan s vjetroelektranama, ali u političkom smislu – on ne postoji! Vlahušić je rekao da su im iz HDZ-a bili spremni dati što god su tražili, a ljudi koji vode najveću hrvatsku stranku nemaju potrebu niti pitati tko je pregovarao u njihovo ime i što je sve na stolu…“

Dujmović je dodao da je ovo pitanje taštine: „Svi su političari tašti, a Plenković osobito. On si ne može dopustiti situaciju ponavljanja poučka Karamarko, jer bi to bio njegov poraz!“

JURČEVIĆ: HDZ JE SURADNJOM S HNS-om DUGOROČNO NAŠTETIO SVOM IMIDŽU!

Prof. Jurčević je rekao da ovakve koalicije nisu neuobičajene u Europi, ali jesu u Hrvatskoj.

„U Njemačkoj su sve stranke i političari patrioti, ali u Hrvatskoj nije tako. Ovo je toliko kratkoročno i nestabilno da se ne zna koliko će izdržati, a dugoročno se ruši imidž HDZ-a kao stranke! Nijedna stranka nije tako radikalno i protuhrvatski radila kao HNS! Jedni su od glavnih zagovaratelja teze da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, što je imalo katastrofalne posljedice.

Druga katastrofa je izjava Vesne Pusić da su ubijeni u poratnom razdoblju na Bleiburgu i Križnom putu zločinci kojima se nije uspjelo suditi! Ona je profesorica, zna što govori. Ona ruši sve temeljne vrijednosti onoga što predstavlja HDZ, a Ivan Vrdoljak slagao se s njom i davao vrlo slične izjave,“ rekao je Jurčević.

Olujić je također prozvao Pusić zbog izjave o ‘hrvatskoj agresiji’ na BiH, ali i Vrdoljaka zbog ekonomske katastrofe u koju je uveo Hrvatsku kao Milanovićev potpredsjednik Vlade.

„Pusićkina izjava o ‘agresiji’ na BiH je jedna od najšokantnijih izjava po hrvatski narod, to je veleizdaja! Nije temeljena na nijednom argumentu. Za HDZ je štetno da koalira s HNS-om, ali možda još i više da dođe do novih izbora zato jer se stvara dodatna nesigurnost u gospodarskom smislu. Ljevica je poništena s političkog obzorja u Hrvatskoj. HNS je politički mrtav bez koalicije s HDZ-om.“

Olujić se složio s voditeljem Bujancem da je potpuno neshvatljivo zašto HDZ sada oživljava HNS, umjesto da ih se ostavi u političkom mrtvilu. Isto tako, napomenuto je da je Predsjedništvo HDZ-a jednoglasnu odluku o koaliranju sa HNS-om donijelo prije Predsjedništva HNS-a, dakle – bili su za suradnju i sa Pusićkom i drugom frakcijom…

Također, u emisiji je konstatirano da argumenti o “ekonomskom spašavanju” Hrvatske ovom koalicijom ne stoje, jer je upravo Vrdoljak u vrijeme koalicijske Vlade sa Zoranom Milanovićem bio osoba koju je HDZ najviše napadao i prozivao za put u gospodarsku katastrofu, a sada koaliraju s njime i nisu smijenili ni jednog HNS-ovog direktora iz javnih poduzeća.

HASANBEGOVIĆ: HNS JE KORUPCIONAŠKA, KLIJENTELISTIČKA I ANACIONALNA SKUPINA, A KOALIRANJE S NJIMA JE PRVORAZREDNA PRIJEVARA!

U emisiju se iz stožera nove političke stranke u Frankopanskoj javio dr. Zlatko Hasanbegović.

„Da sam ostao član Predsjedništva HDZ-a, bio bih jedini koji bih se usprotivio koaliranju sa HNS-om. Neupućeni su Plenkovićevu osobnu odluku o likvidaciji bivše parlamentarne većine vidjeli kao ‘nepromišljeni i hazarderski potez’, ali sada je potpuno jasno da je u pozadini stajao jasan cilj, dugotrajno pripreman različitim podzemnim kanalima uvođenja HDZ-a, mimo volje birača u koaliciju s notornom, korupcionaškom, klijentelističkom i anacionalnom skupinom. To je prvorazredna prijevara, političko-ideološki i protuprirodni blud, to je  politički konkubinat u kojem zbog vlastitog morala savjesti nisam želio sudjelovati. To je bio ključni razlog, ne i jedini, za pristupanje listi Brune Esih u Zagrebu,“ bio je rezolutan dr. Hasanbegović i dodao:

„Nema nikakve sumnje da je mimo zdrave logike gospodin Plenković nastojao izbjeći brze i skore izbore, pa i pod cijenu stvaranja ovog političko-stranačkog monstruma. Što se tiče izjave Gordana Marasa da se Plenković boji nas na izborima, njegovi razlozi i strahovi po mom sudu su opravdani!“

Hasanbegović je za Bujicu potvrdio da je procedura za osnivanje nove stranke s njime, Esih i Glasnovićem pokrenuta i da se ubrzo očekuje registracija.

„Ne obraćamo se pojedinim skupinama, nego cijelom hrvatskom narodu koji ne želi prihvatiti poniženje ove trgovine i konkubinata s interesnom sljedbom koja se zove HNS. Građani će imati priliku birati druge i vjerodostojne ljude okupljene oko nacionalne, suverenističke i slobodarske političke platforme,“ zaključio je dr. Zlatko Hasanbegović svoje javljanje na Z1.

OLUJIĆ: TEREN BRUNDA, KOALICIJA NEMA BUDUĆNOST!

Jurčević se složio sa Hasanbegovićem i dodao da je temeljna ideologija HNS-a nespojiva s konceptom HDZ-a i obrnuto.

„Druga priča je korupcijsko-klijentelistička dimenzija i tu bi moglo doći do zanimljivih procesa… Četiri ili pet HNS-ovaca koji će glasovati za koaliciju, nije dovoljno za većinu i tu bi moglo doći do nove drame! Postoji opasnost da se raskole obje stranke, ne samo HNS! Po sličnom modelu to se dogodilo u BiH, gdje je nastao HDZ 1990.“

OLUJIĆ: „Pozdravljam akciju gospodina Hasanbegovića i želim mu svako dobro u političkom djelovanju. Vjerujem da ima snagu i da će sa gospođom Esih i generalom Glasnovićem postići veliki uspjeh na izborima, kada god oni bili… No ne slažem se sa prof. Jurčevićem da bi se HDZ mogao raskoliti. HDZ je kompaktna i jedinstvena stranka, vrlo moćna u cijeloj Hrvatskoj. No, čujem da teren brunda i prije bi se mogle dogoditi još jedne promjene u vrhu stranke, nego raskol.“

BUJICA OTKRILA: UMIROVLJEN JEDAN OD ŠEFOVA OSJEČKOG PNUSKOKA KOJI JE ISTRAŽIVAO VRDOLJAKA!

Prema pouzdanim informacijama Bujice, jedan od šefova PNUSKOK-a u Osijeku koji je vodio je slučaj Vrdoljak i istraživao bivšeg potpredsjednika Vlade i predsjednika HNS-a, potjeran je u prijevremenu mirovinu, a prethodno se protiv njega vodio namješteni disciplinski postupak. U jednoj od istraga kodno ime Ivana Vrdoljaka bilo je ‘Jabuka’, a u nekim transkriptima prisluškivanih razgovora i mjera u koje je upao Vrdoljak čule su se njegove riječi “keš, keš, keš”. Do smjene jednog od šefova osječkog PNUSKOK-a došlo je u vrijeme nove vlasti koja sada koalira sa Vrdoljakom.

„Vrdoljak je u svakom smislu sumnjiv, a Mrak-Taritaš je poznata po tome da je HDZ smatrala najvećom nevoljom hrvatskog naroda. Ona je kao podvala pokušana biti plasirana u Zagrebu, na svu sreću, biračko tijelo to je prepoznalo i nju porazilo,” komentirao je Jurčević.

SURADNJA ĆE VIŠE NAŠTETITI HDZ-u!

Željko Olujić osvrnuo se na savjetnike premijera koji su dogovarali koaliciju sa HNS-om.

“Plenković bi se trebao riješiti Šeksa, Božinovića i drugih koji ne predstavljaju istinsku jezgru HDZ-a. Ne bih se volio naći u Šeksovoj koži, prognoziram mu vrlo brzi pad,“ rekao je Olujić nakon što je u emisiji opet puštena izjava u kojoj je Šeks izbjegao odgovor o HNS-u na komemoraciji žrtvama pokolja u Macelju, zločinu koji je ta stranka besramno opravdavala.

Jurčević je zaključio: „Zabrinjava spremnost HDZ-a za ovu koaliciju. Pitanje je gdje će sve završiti. Ako s koalicijom izdrže do kraja mandata, to će više štetiti u izbornom smislu HDZ-u. Što su svi bolesniji, sve više pričaju o zdravlju!“

MP/foto:screenshot


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •