ŽENE IZ DOMOVINSKOG RATA ZADAR: Vedrana Rudan je ponosna što nije Hrvatica, hvala Bogu i mi smo!

28 lipnja, 2018 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Odgovor Vedrani Rudan na  pismo upućeno zadarskim braniteljima:“Proteklog tjedna u Zadru se dogodio jedan strašan nasilnički čin, momak je premlatio svoju djevojku i nanio joj teške ozljede opasne po život.   

Naravno da smo svi osudili ovaj čin i zabrinuli se za sigurnost svoje djece. Nasilnik je pritvoren , djevojka je operirana i nadamo se da će se oporaviti.

Poznata, nazovi „hrvatska pisačica“ uputila je pismo zadarskim braniteljima, nazvala ih „velikim borcima za Dom i slobodu“, plaćenicima,  privilegiranim dragovoljcima koji se plinskim bocama bore za svoje mirovine, Zadar je nazvala „Bežigradom“ , a veliki broj zadarskih muškaraca koji su mogli biti branitelji, kaže vedra pisačica, upoznala je na riječkoj rivi, jer su bježali i nisu se kao Primorci odazvali pozivu Domovine i nisu branili svoj grad.

Pozvala je zadarske branitelje da sačekaju nasilnika i da ga dobro isprebijaju palicama.  

Zaista o braniteljima smo se svega naslušali, ali ovo je previše, dakle krivi su jer nisu spriječili nasilnika , a još više su krivi jer ga nisu nasilno izbubetali.

Budući nas je gospođa tako lijepo nahvalila,odlučile smo gospođi napisati nekoliko riječi; najprije da se upoznamo, mi smo neškolovane ognjištarke, sa margine Hrvatske, imamo kockaste glave, sve redom smo vlajne, a sva naša imovina je 120 djece i 55 unučadi, 25 000 tisuća dana borbenog sektora i 6000 tisuća dana neborbenog sektora u Hrvatskom obrambenom domovinskom ratu.

Draga naša poznata hrvatska spisateljice, blogerice i ljubiteljice srpskih modnih dizajnera,

Kao prvo istina je da ste susreli neke Zadrane u Rijeci, koji su pobjegli i nisu željeli braniti Zadar i Hrvatsku, to su upravo oni isti kao i vi, jer, koliko nam je poznato, nitko iz vaše obitelji (a bilo je onih kojima visio piško ) nije se odazvao pozivu Domovine. To su djeca zadarskih partizana i komunista kojima su Zadar i Hrvatska dali sve, radna mjesta, stanove, partizanske mirovine koje i danas uživaju od svojih slavnih didova.

Ali znate, to nas nije bilo briga, nisu nam ni trebali, jer Zadar je te 1991. godine imao dream team, ti su igrači bili dica ustaša i domobrana, opasali su svoj grad rasporedili se, njih  deset na kilometar, netko je imao pušku netko nije.

S druge strane navirali su vaši rođaci i prijatelji, sve redom Srbi, s tenkovima, avionima, brodovima, pješadijom, generalom Mladićem, oficirčinama JNA, ali ništa, nije se moglo, punih pet dana trebalo je ovim našim mulcima da ih palicama i mudima potjeraju sa obronaka našeg grada.  

Neke su od nas bile s tim dragovoljcima na prvoj crti ( he, he, jer neko je morao čistiti puške)  i možda niste znali i mi smo gledali pune autobuse koji su dolazili iz Rijeke i Istre i prevozili dragovoljce, ali na drugu stranu, osobito vikendom. Neki i danas tako dolaze vikendom i šepure se po Zadru, spominjući NOB-u, antifašizam i ostale pizdarije.

Nakon što su oslobodili svoj grad, naši su mulci, u akciji „Maslenica“ potaracali jadne dragovoljce i vikendaše , onda je došao 05. kolovoz 1995. godine , pa su im napravili špalir da se lipo na traktorima izvezu i odu u svoju ljubljenu majčicu Srbiju.

Rat je završio, naši su pobijedili, predali smo ovu jadnu i ranjenu zemlju u ruke onima koji se nisu za nju borili i sad imate ovo što imate. Ova zemlja ima svoje institucije koje se moraju brinuti za mir i pravednost. Osim toga krvavo ste se izborili za ratifikaciju Istanbulske konvencije, koja štiti sve žene od nasilnika, baš kao što je i Ženevska konvencija štitila ranjenike i bolnice od četničkih granata.

Pa stoga nemate što prozivati naše branitelje, jer oni su se tukli kad je trebalo, sada se vi antifašisti morate boriti za sigurnost i mir. Znamo da bi vam bilo lakše kad bi taj nasilnik bio razvojačeni branitelj, ali eto nije.

Osim toga ova naša blogerica ima jednu vrlo popularnu kolumnu, koja je jako čitana u Srbiji, a naslov je „HRVATI SU KURVE OD NARODA“ a počinje s rečenicom; Hrvate bi se  moglo usporediti sa kurvetinom….) je odvjetnik,  i on najbolje zna da INSTITUCIJE moraju raditi svoj posao, zna da je u svojoj praksi branio puno nasilnika, jer nasilje se događa, i svakako zna da nije posao branitelja da mlate nasilnike.

Osim toga mi imamo svog posla, nama je sada Svjetsko nogometno prvenstvo pa onda počelo nam je lito, a poznato je da mi dica ustaša i domobrana, liti ne volimo ništa raditi, nego samo lipo siditi u ladu i slušati Mladena Grdovića  i Marka Perkovića, jer to je nama naša borba dala. Onda nama su ovo veliki dani, Hrvatska dobro igra, dolazi nam proslava „Oluje“, moramo se spremiti za koncert u Glini, na kojem će Marko Perković opet pjevati one “ustaške” pjesme i tako pred nama je dugo toplo lito.

Mi vam se za ništa ne brinemo, jer mi smo željeli stvoriti Hrvatsku, u kojoj će te se vi i sva žgadija komunjarska morati svako jutro probuditi i sami sebi reći jebote Sava ne teče uzvodno, Hrvati imaju Hrvatsku, u kojoj će Stazić obući kockasti dres i zavijati za Jugoslaviju, u kojoj će Drago Pilsel s gađenjem gledati Hrvatske igrače u crnim dresovima kako pobjeđuju najbolje na svitu, u kojoj će Peđa Matić sanjati kako uništava srpske tenkove kao pravi terorist, u kojoj će predsjednik vlade uspoređivati svoj narod sa narodom iz Afrike, u kojoj će HDZ koalirati s HNS-om, i u kojoj će Maras, Bauk i Peđa ali onaj Grbin biti ljuti što HDZ nije koalirao sa SDP-om.

Naravno, nismo zaboravile našeg Pupija, koji nas je uvrstio u svoj Bilten, već treću godinu za redom, on nam je najdraži, mi smo zapravo njegovi fanovi. Ma mi njega volimo , jer ko bi nas zabavlja svaki božji dan, onim svojim umilnim glasom, sa onom svojom tužnom jugo facom, koju složi kao kučka kad je u lovu.  

I tako gospođo Vedrana, vi ste ponosni što niste Hrvatica, (naslov jedne kolumne, koja je proslavila gospođu) pa evo slažemo se, i mi smo jako ponosni na tu činjenicu.

Hvala ti Bože. Evo još nekih naslova ove slavne hrvatske plju(blo)gerice; Mi Hrvati smo klali u Jasenovcu i klaćemo opet, zato što smo fašisti!, „Ma kakva „Oluja“? Kakva veličanstvena bitka hrvatskih branitelja?“,  „Hrvatska je izabrala fašizam! Židove smo potamanili za vreme NDH, Srbe dokrajčili u Domovinskom ratu, a cigane tretiramo poput štakora

I još nešto. u svom pismu ste napisali ,  “ma ko mene jebe , ja sam nebitna“ ma nemojte tako….

Ha ha ha , da poznata hrvatska spisateljica, blogerica, koja voli srpske dizajnere.. za popizdit od smija…

Ajde baci pismu; nećete u Čavoglave niste ni prije, za dom braćo za slobodu borimo se mi… … počinje utakmica Hrvatska je među 16 najboljih u svitu , naruči malo pivo i uživaj!!!!

Jope kad promislimo, da slavna hrvatska blogerica…..

Članice Udruge „Žene u Domovinskom ratu –  Zadar“

Zadar, 27. lipnja 2018. godine


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •