Zločin koji je potresao Njemačku: Imigrant na Božić zaklao 15-godišnju djevojku

siječanj 2, 2018 maxportal
Share Button

Ubojstvo koje se dogodilo za Božić potreslo je Njemačku. Mladi afganistanski tražitelj azila Abdul D. (15) ubio je svoju bivšu djevojku Miu (15), zaklavši je na javnom mjestu kuhinjskim nožem oštrice dužine 20 cm u drogeriji u gradiču Kandelu kraj Karlsruhea, piše dw.com 

 

Abdul D. je ilegalno došao u Njemačku kao migrant i bio tražitelj azila. Sada je u pritvoru.

Građani mirnog gradića Kandela su ogorčeni i šokirani ovim zločinom kakav se nije dogodio u njihovom mjestu. Roditelji mlade djevojke iz malog, mirnog grada Kandela u Rhinelandu-Pfalzu su neutješni. Zločin im je potpuno neshvatljiv i postaje im još teže kada kažu da je  ubojica neko vrijeme bio praktički član obitelji.

“Primili smo ga kao da nam je sin”, rekao je otac djevojke, prenosi Bild.

Optuženi navodi kako je star, ili bolje rečeno mlad, kao i njegova žrtva: 15 godina, što otac djevojke ne vjeruje, s obzirom na izgled i činjenicu da imigranti često nemaju papire i ne zna im se točna dobna starost. Vjeruje da mladić nema samo 15 godina i “nada se da će se sada, tijekom istrage, otkriti njegove prave godine”.

Ovo je presudno kako bi se utvrdilo je li, u pravnom smislu, Abdul dovoljno star da bude potpuno kazneno odgovoran, kao što bi bio, ako je već legalno odrasla osoba. Međutim, ako se njihov mentalni i moralni razvoj smatra jednakim djetetovim, adolescenti se često sude prema blažim kaznenim zakonima koji se odnose na mlade prekršitelje.

Motiv ubojstva mogao bi biti jednostrani prekid veze. Afganistanac je bio ogorčen time što se njihova prekinula, a on pod utjecajem tamošnje kulture u kojoj žene imaju naglašeno potlačeni položaj, jednostavno ubio djevojku.

Na tiskovnoj konferenciji u četvrtak u Ludwigshafenu, viši državni odvjetnik Angelika Möhlig izjavio je da je, prema trenutnim saznanjima, veza završila početkom prosinca. Razlaz se dogodio putem društvenih mreža kao i putem ponovljenih telefonskih poziva, priopćila je policija.

Unatoč tome, policija je rekla kako je točan motiv još uvijek nejasan. “Na početku smo istrage”, rekao je Möhlig.

Möhlig izjavio je kako je sudac naredio da osumnjičenog zadrži u pritvoru.

Na konferenciji za novinare u četvrtak, zamjenik šefa policije Eberhard Weber rekao je da su roditelji djevojke 15. prosinca podnijeli kaznenu prijavu protiv mladog Afganistanca  nakon što je prijetio njihovoj kćeri nakog što ga je ostavila.

Ovakvih slučajeva i izvještaja o ubojstvima ili pokušaja ubojstava djevojaka koje su bile u vezi s imigrantima, bilo je više proteklih godina u Njemačkoj.

U Njemačkoj je nakon nepreglednog ulaska migranata nastao kaos u evidencijama. Migranti se registriraju i više puta. Gotovo svi migranti i izbjeglice u Njemačku dolaze bez dokumenata i registracija se temelji na njihovim vlastitim izjavama, a vrlo čsto lažu o godinama jer njemački zakon zabrnjuje deportaciju maloljetnika.

Glasnogovornik brandenburškog Ministarstva unutarnjih poslova za Focus Online upozorio je 2015.: “Tko je kod nas u Eisenhüttenstadtu Muhammed Ali, može nešto kasnije u Hamburgu biti Ali Mohammed.”

Maksimalna kazna za ubojstvo za maloljetnike po njemačkom zakonu je 10 godina.

M.M. /foto:screenshot

Komentari
Share Button