U tekstu pod naslovom “Dei Redžić, Ivanu Gojčeti, Zvonku Alaču, Arminu Hasanbegoviću, Dariju Dalmaciji, Saši Čobanovu i društvu…” objašnjeno je kako je novinarima Indexa “zabranjen dolazak na utakmice hrvatskih reprezentacija, konferencije za medije kao i sve druge aktivnosti Saveza, a svi njihovi upiti i pozivi ostat će bez odgovora”.

dea redžić

Dea Redžić – HNS je svojoj stranici objavio fotografiju novinarke Indexa s bakljom u rucu (fb/D.Redžić)

Novinarima i fotoreporterima portala Index.hr bit će zabranjen dolazak na utakmice hrvatskih reprezentacija, konferencije za medije kao i sve druge aktivnosti Saveza, a svi njihovi upiti i pozivi ostat će bez odgovora.

Iako je zabrana prilaska posljednja akcija koju bismo željeli primijeniti, zlonamjerna, jednostrana, nekorektna i pokvarena propagandna kampanja koju spomenuti portal provodi posljednjih dana ne ostavlja druge opcije.


Konstruktivna kritika je dobrodošla. Pljuvačka kritika može se podnijeti. No, poziv na “bojkot” reprezentacije? Poziv na “bojkot” reprezentativaca? Poziv navijačima da nagovaraju igrače protiv HRVATSKE reprezentacije?

Pozivamo i svakog člana hrvatske nogometne obitelji, igrače, klubove i sve djelatnike da ne surađuju s portalom koji za cilj ima zatrovati sve odnose u i oko hrvatskog nogometa, piše u priopćenju HNS-a.

dea redžić, dres Hajduka

HNS-u se Dea Redžić jako sviđa kad su objavili njene dvije fotografije na stranci Saveza

 

Index u odgovoru tvrdi da je razlog ovog poteza HNS-a panika nakon informacija da pojedini reprezentativci razmišljaju o pružanju podrške navijačima i otvorenog otpora Mamiću. Mamićev HNS je reagirao u panici, smatra Index.

Dalje piše: Na igračima, kao i navijačima je da izaberu: hoće li trpjeti Mamićevu samovolju i njegove ispodprosječne trenere koji će slušati Mamićeve zapovjedi i gurati najtalentiraniju reprezentaciju Europe u propast, ili će jednom zauvijek reći BOJKOT MAMIĆA I ŠUKERA, i potjerati ih zauvijek iz Hrvatskog nogometa, a reprezentaciju vratiti na staze stare slave.

Redakciji Maxportala nije se dopao izbor Ante Čačića za izbornika HNS-a. U nekoliko tekstova  napisali smo da je  Čačićev izbor uvredljiv za hrvatski nogomet, da je izvan svake pameti i da bi sam Čačić, kad već zna da ga ne podržava 94 posto Hrvata, trebao odbiti izborničku ponudu.

No, ako ga netko može spasiti, i Čačiča, i Mamića i Šukera, onda je to portal Index koji vodi akciju bojkota Hrvatske nogometne reprezentacije. Kao reakciju na Indeksovu akciju vrlo lako mogla bi se pokrenuti akcija podrške Vatrenima. Nje uvjerljivo ako na čast moral i poštenje poziva osoba presuđena za utaju poreza.

U Hrvatskoj je značajan broj je broj onih koji preziru Mamića, portal Index i Matiju Babića. S tim da je Babiću presuđeno zbog utaje poreza, a Mamića  tek istražuju.

Uvjereni smo da će Indexova akcija prozvesti suprotan efekt od njihova očekivanja i da će zapravo pomoći Anti Čačiću i Zdravku Mamiću.

Hrvati Vatrene ipak vole.

M. Marković/foto: facebook