Je li itko razumio Kulušića: “Suđenje je bilo jako dobro, osim te dvije situacije”

svibanj 25, 2018 maxportal
Share Button

“Osim ta dva sporna detalja na štetu Hajduka, suđenje u finalu kupa bilo je vrlo dobro. Ali što to sad vrijedi Hajduku koji je oštećen, što im vrijedi da su to bile komplicirane i teške odluke”, kazao je povjerenik za suđenje HNS-a Ante Kulušić i najavio sankcije za glavnog suca finala kupa Marija Zebeca i njegovog prvog pomoćnika Boruta Križarića.– Svjesni smo da su obje situacije bile jako komplicirane, granične, da se radilo o djeliću sekunde, ali to naravno ne opravdava njihovu pogrešku. Njih dvojica su dobili negativne ocjene od kontrolora, bit će sankcionirani tako da nekoliko susreta na početku sezone neće suditi, ali, ponavljam, svjestan sam da to nije utjeha Hajduku.

Naravno da nije opravdanje, pogotovo što se takve pogreške događaju u pravilu u korist jednoga kluba, što naravno ostavlja sumnju kako nije riječ samo o pogreškama…

– Svjestan sam da je Hajduk oštećen i da im ništa ne može nadoknaditi izgubljeno, ali ja iz ove kože ne mogu. Oni koji su gledali prijenos putem TV-a također nisu bili sigurni na prvu je li bilo zaleđe i je li bio kazneni udarac. A kako da to onda vidi sudac? Radit ćemo intenzivno na uvođenju VAR sustava, nama je to očito jedino moguće rješenje.

No za sve koji su se ponadali da bi video analiza spornih detalja u Hrvatskoj mogla biti brzo uvedena, neće biti sretni, jer ništa od VAR-a ni u sljedećoj sezoni.

– Pravila Fife su da se VAR mora testirati šest mjeseci do godine dana. Ja se samo nadam da će sada na SP-u VAR polučiti dobre rezultate te da će se taj proces ubrzati, da će to biti uvjet svim nacionalnim savezima, pa tako i našem.

MP/Foto:pxll

Komentari
Share Button