DOPING: Najbolja motkašica svijeta moli za pomilovanje ruskih atletičara

studeni 20, 2015 maxportal
Share Button

NAKON što je međunarodna atletska federacija( IAAF) zbog učestalog dopinga isključila atletičare Ruske Federacije sa svih velikih natjecanja, pa i Olimpijskih igara u Riju iduće godine, svjetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva traži pomilovanje za ‘poštene ruske atletičare koji ne varaju’ te moli da im se dopusti nastup na velikim natjecanjima.“Dragi prijatelji, kao nikada prije, pošteni sportaši i ja trebamo vašu pomoć. Da, problem s dopingom postoji, i to ne samo u našoj zemlji, nego u cijelom sportskom svijetu. Dakako, to treba riješiti, ali ne takvim teškim i nepoštenim metodama kao isključenjem naše atletske federacije iz IAAF-a.jelena isinbajeva

Isinbajeva misli kako je ‘nepošteno kriviti sve sportaše zbog uzimanja zabranjenih sredstava. Sportaši i treneri koji su prekršili pravila moraju preuzeti odgovornost za sebe. Iskreni sportaši, uključujući i mene, koji nisu uključeni u ovaj skandal, ne mogu sudjelovati u međunarodnim natjecanjima radi neodgovornog ponašanja naših kolega. Je li to pošteno? Svi znate da ću 2016. završiti karijeru i želim da to bude blistavo’.

Kaže i da je baš zato pokrenula hashtag #IsinbaevaRIO2016, gdje svi mogu podržati poštene sportaše kako bi i dalje mogli nastupati, posebno na Olimpijskim igrama u Riju.

M.R. Foto: AP

Komentari
Share Button