Pogledajte posebnu koreografiju koju Barca priprema Iniesti za oproštaj

svibanj 17, 2018 maxportal
Share Button

Legendarni veznjak oprašta se od ponosa Katalonije nakon 22 godine, a karijeru će nastaviti u Aziji. Nogometnu karijeru ostvario je zahvaljujući jednoj majčinoj rečenici.Andres Iniesta u nedjelju će posljednji put istrčati u dresu Barcelone, a s druge strane bit će Real Sociedad.  Barcelona će se u stilu oprostiti od kapetana, te su pripremili posebnu koreografiju.

Iniesta je postao zaštitni znak velikoga kluba, uz virtuoza Xavija i njihova “tjelohranitelja” Busquetsa simbol nogometne “tika-taka” ere koja je Španjolsku učinila nogometnom velesilom, a Barceloninu izvedbu vječnim nadahnućem nogometnih zanesenjaka i esteta.

Andres Iniesta Luyan pojavio se u Barceloni 1996. godine, kao 12-godišnjak i taj će dan opisati kao jedan od najgorih u životu. Izvjesni Jose Bermudez, tada već stanovnik čuvene La Masije, opisao ga je kao blijedog, malenog, tužnog, nježnog i osjetljivog dječaka koji nije prestajao plakati.

Nekoliko stotina metara dalje, u hotelu “Rallye”, njegov otac José Antonio i Andresov djed nisu mogli spavati, pa su sljedeće jutro zajedno odlučili da će ga povesti kući.

Međutim, ispriječila se majka Mari i odlučno lupila šakom o stol: “Ostavite ga, neka pokuša i neka se bori!”.
Sve ostalo je povijest.

Taj istinski nogometni velikan, 33-godišnji lakonogi, plemeniti matador, visok 171 cm, na ljeto seli u Kinu.

Iako je madridski AS u jednom od ovotjednih brojeva na naslovnici raspalio naslov “Iniesta, ne idi!”, taj je apel samo učvrstio njegovu odluku: “Želim da me pamtite ovakvoga, dok sam na vrhu”.

 

Komentari
Share Button