Novi iPhone 8 će se otključavati 3D prepoznavanjem lica?

srpanj 8, 2017 MF
Share Button

Nakon što su procurile informacije kako Appleov nadolazeći iPhone 8 ipak neće imati senzor za otisak prsta integriran u OLED ekran, pojavile su se nove informacije prema kojima će američka tvrtka senzore za otisak prsta zamijeniti kamerama za prepoznavanje lica.Uz pomoć ovog sigurnijeg načina otključavanja mobilnih uređaja, novi iPhone 8 će na osnovu lica, a ne otiska prsta, prepoznavati vlasnika telefona. Prema ranijim glasinama, prednji dio novog iPhonea će u potpunosti biti prekriven staklom bez dodatnih tipki. Ukoliko Apple zadrži senzor za otisak prsta, on će se naći na stražnjoj strani telefona ili sakriven ispod zaslona iPhonea 8. Međutim, prema pisanju Bloomberga, Apple bi se mogao u potpunosti riješiti ove sigurnosne opcije.

Novi iPhone 8 navodno će koristiti 3D senzore koji mogu skenirati lice. Ovaj sustav prepoznavanja mogao bi uključiti i tehnologiju skeniranja očiju kako bi dodatno pojačao sigurnost.

Za otključavanje će biti potrebno “nekoliko stotina milisekundi”, što znači da će biti mnogo brže u odnosu na otključavanje preko senzora za otisak prsta.

Inače, očekuje se kako će Apple s iPhoneom 8 napraviti najveće promjene u dizajnu još otkako su počeli proizvoditi ove mobitele.

S tehnologijom prepoznavanja lica, iPhone 8 ne bi bio prvi uređaj koji ima ovu opciju. Samsung Galaxy 8 je također uveo otključavanje telefona uz pomoć lica, ali su korisnici vrlo brzo pronašli mane ovog sustava i shvatili da mogu otključati telefon i uz pomoć obične slike korisnika, tako da vjerujemo da će Apple biti pametniji.

AUTOR:  itrendovi.hr

Komentari
Share Button