Bitka za Zagreb nikada zanimljivija: Bandić protiv ‘Tri gracije iz Croatije’

ožujak 26, 2017 maxportal
Share Button

Kandidaturu za čelno mjesto metropole do sada je istaknulo sedmero kandidata. Najveća oporbena stranka SDP-a konačno je odlučila i dala zeleno svjetlo koaliciji s HNS-om čime je potvrđeno da će poduprijeti njihovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš. Bitka za Zagreb nije bila nikada zanimljivija.Mrak Taritaš je najvila da će sporazum HNS-a i SDP-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu biti potpisan sredinom idućeg tjedna. “Bandić je sam rekao da je umoran, prema tome ovdje mu je završio rok trajanja, sada je važno da vratimo grad građanima”, istaknula je.

Smatra da će izbori biti apsolutni referendum za promjene, da konačno Grad Zagreb vratimo građanima u svim mjesnim četvrtima i mjesnim odborima. Po njezinim riječima, to je bila i suština pregovora s SDP-om, u kojima se dogovaralo o upravljanju gradom, programima i projektima u koje će se krenuti čim dobiju priliku za to. Isključivo nam je bila važna korist građana, dodala je.

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek pozvala je Zagrepčanke i Zagrepčane da je podrže kao nezavisnu i nestranačku kandidatkinju i poručila da građani trebaju stvarne promjene te da ne bi bilo dobro da izbori budu natjecanje između dviju klijentelističkih skupina i ideološka borba.

Nezavisni sam kandidat i oko mene su članovi mog stručnog tima i mogu reći da je riječ o najjačem stručnom timu, ljudima koji su isključivo posvećeni brizi o gradu i građanima, rekla je Švaljek na konferenciji za novinare na Cvjetnom trgu.

Praktički postoji konsenzus o tome  da je gradu potrebna promjena i to kvalitetna, rekla je navodeći da se 70 posto građana izjašnjava da ne želi još dodatne četiri godine “gledati igrokaz” na čelu Zagreba. Vjeruje da će ući u drugi krug. Ovo nije parada, ovo je borba za najboljeg kandidata, poručila je.

Cvjetnim su trgom prošetali i drugi kandidati za gradonačelnika. HDZ-ov Drago Prgomet imao je vremena i za kavu, a osvrnuo se i na izjavu Zlatka Hasanbegovića o potpori nezavisnoj Bruni Esih.

“Nisam baš siguran da je to tako rečeno. Duboko vjerujem da su procesi poput izbacivanja davno iza nas mislim da je Hasanbegović jutros bio jasan kada je rekao da je jedan kandidati HDZ-a”.

Iz Živog zida u ring šalju Ivana Pernara, a Naprijed Hrvatska Mislava Žagara. Kandidata je mnogo, vremena za kampanju malo. Slijedi borba za svaki glas.

Promjene na čelu grada zasigurno ne zaziva prvi čovjek Zagreba Milan Bandić, kojem naizgled sve više ozbiljnih protukandidata ne smeta.”Što više kandidata to bolje, kaže Bandić koji je uvjeren da će nastaviti voditi zagreb.

Ankete mu idu na ruku. U svim istaživanjima i dalje je vodeći ( oko 37 do 40 posto u prvom krugu ), a u drugom krugu, po sada poznatim anketama, u srazu protiv Mrak Taritaš ili Švaljek, osvaja 55 posto glasova.

Ankete su rađene prijave  objave kandidature Drage Prgometa i Brune Esih, a u simulaciji izbornih rezltata u prvom krugu, u drugom Bandiću će protukandidat  biti dama – Bruna Esih, Sandra Švaljek ili Anka Mrak Taritaš.

MP/foto:

 Komentari
Share Button