Branitelji podržali Bulja, napali Mikulića i HDZ: “Licemjerni ste, ratnike napadaju oni koji rata okusili nisu!”

svibanj 13, 2016 maxportal
Share Button

“PONUKANI nekorektnim napadima na našega suborca, saborskog zastupnika Miru Bulja, izražavamo duboko razočarenje retorikom kojom se koriste pojedini političari. Prozivanje hrvatskih branitelja u dnevno – političke svrhe imali smo priliku gledati u proteklim godinama”, pišu predsjednici dviju najvažnijih braniteljskih udruga – Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije i Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.U pismu su  dali javnu potporu ratnom suborcu Miri Bulju, a izražavaju čuđenje da napadi na njega dolaze iz HDZ-a:

“S promjenom vlasti očekivali smo da će se takva praksa zaustaviti. Posebno da si to neće dozvoliti stranka koja je u predizbornoj kampanji imala usta puna hvale prema braniteljskoj populaciji.  

S jedne strane tražiti zaštitu digniteta Domovinskog rata, a s druge strane neosnovano prozivati i napadati hrvatskog branitelja koji niti u čemu nije prekršio zakon, niti je oštetio hrvatsku državu, krajnje je licemjerno.

Poslije rata, ratnike najviše napadaju oni koji u ratu nisu bili, oni koji nisu imali hrabrosti staviti se na raspolaganje i riskirati vlastiti život za slobodnu i neovisnu Domovinu. To je realnost koju hrvatski branitelji svakodnevno doživljavaju.”

Udruga Specijalne policije – predsjednik Josip Klemm

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi – predsjednik Dražimir Jukić

Foto:braniteljski.hr

Komentari
Share Button