Dječak iz Barcelone i Dječak iz Sirije – zašto nam njihova smrt nije ista

kolovoz 20, 2017 maxportal
Share Button

Pod naslovom ‘Licemjerje’ autor je objavio fotografje dva tragično poginula trgogodišnja dječaka, jedan je Španjolac, drugi Sirijac.Na jednoj je sirijsk dječak Alan Kurdi, koji se utopio u moru pored turske obale 2015. godine. Njegovu tragičnu sudbinu  prenijeli su svi svjetski mediji.

Na drugoj fotografiji je, tvrdi autor,  trogodišnig dječaka koji je smrtno stradao u terorističkom napadu u Barceloni. Njegova smrt  nije izazala ni približnu pažnju svjetske javnosti kao ona stradalog malog Sirijca.

Među 14 osoba stradalih u Barceloni dvoje je djece. Ubijen je sedmogodišnjeg Julian Cadman, čiji je djed na društvene mreže postavio dirljivu objavu nakon atentata u Barceloni, a koju su prenijeli brojni medji.

Hitne službe Barcelone potvrdile se da je od posljedica terorističkog napada stradalo i trogodišnje dijete španjolsog podrijetla

“Mediji ignoriraju ovu fotografiju”, stoji ispod fotografije mrtvog dječaka koji je stradao u Barceloni, a ispod slike tragično stradalog dječaka iz Sirije piše: “Mediji dijele ovu fotografiju”

Komentari
Share Button