DOBRA VIJEST Radnicima posudio novac da vrate dugove bankama: ‘Bolje im je ovdje nego u Njemačkoj’

svibanj 28, 2018 maxportal
Share Button

Đuro Horvat odlučio je pomoći svojim zaposlenicima, uvjeren kako će tako spriječiti neke od njih da veću zaradu potraže u inozemstvu.Međimurska tvrtka Tehnix povukla je ovih dana neviđen potez u Hrvatskoj. Kako je za eMedjimurje potvrdio direktor Đuro Horvat, radnicima su posudili novac kako bi vratili dugove bankama i riješili se blokada računa.

Evo koliko ga je to koštalo

“To nas je stajalo oko 250 tisuća kuna. U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu”, objasnio je potez svoje uprave Horvat uvjeren da je na taj način spriječio dio radnika da napusti Hrvatsku. Zemlja se ionako bori s kroničnim nedostatkom radne snage, a u Tehnixu na to gledaju kao na izazov.

“Prosjek plaće u Tehnixu je 1.200 eura, a najmanja plaća u toj novoj ekotvornici bit će tisuću eura. Imamo dvadesetak povratnika iz inozemstva koji su radili u Njemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući”, ističe Horvat čija je tvrtka u Donjem Kraljevcu sagradila novu tvornicu, površine 10.000 četvornih metara. U njoj trenutačno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine bit će ih stotinjak. Riječ je o investiciji teškoj oko 150 milijuna kuna.

Ponosan na proizvodnju

Inače, tvrtka Tehnix bavi se projektiranjem, proizvodnjom i održavanjem tipskih pogona za industrijsku reciklažu komunalnog otpada. U tome je vrlo inovativna. Razvila je i vlastitu tehnologiju industrijske reciklaže. Horvat je uvjeren kako njegova firma sudjeluje u cirkularnoj ekonomiji, te kako se gradnjom tipskih tvornica za preradu i reciklažu komunalnog otpada mogu ostvariti ekonomski, ekološki, energetski i socijalni ciljevi razvoja svake zemlje.

Foto:eMedjimurje

 

Komentari
Share Button