GLASNOVIĆ ŽIVNO! Ponavljaju se izbori u Švedskoj, a njemu fali 18 glasova

srpanj 6, 2020 maxportal
Share Button

Državno izborno povjerenstvo održalo je konferenciju za medije na kojoj su iznijeli najnovije podatke vezane uz jučerašnje parlamentarne izbore. Predsjednik DIP-a Đuro Sessa kazao je kako su birački odbori odradili vrlo ozbiljan posao u zahtjevnim uvjetima za koje se nada da se više neće ponoviti.Naveo je da je u odborima bilo angažirano gotovo 75 tisuća ljudi, što je, „nakon mobilizacije najveći angažman ljudi u jednom trenutku“. Također je kazao kako će se izbori ponoviti na dva biračka mjesta gdje je u kutijama, po zatvaranju birališta, bilo viška glasačkih listića.

Problem Raše i Stockholma

Jedno od njih je u Stockholmu gdje je jedan birač dobio dva listića i glasovao na oba. Ta osoba je takav postupak i prijavila, kazao je Sessa, čime je potvrdio da je znao da čini krivo. Zbog viška listića u kutiji ondje će se glasovanje ponoviti.

Drugo mjesto ponavljanja izbora je mjesto Raša u VIII. izbornoj jedinici gdje je u kutiji bilo osam listića viška. Naime, ondje je glasovanje dozvoljeno i osobama koje nisu bile na popisu birača zbog čega je došlo do povećanja broja pa će se i izbori ponoviti.

Sessa je podsjetio da rokovi za prigovore teku od ponedjeljka, nakon što DIP objavi izborne rezultate, a da rok istječe u srijedu u ponoć. DIP potom bude li prigovora ima 48 sati kako bi donio odluku o njima.

Glasnović oživio

Po objavi vijesti o ponavljanju izbora u Švedskoj pojavila se informacija da je politički oživio Željko Glasnović kojemu je do osvajanja mandata trebalo tek 11 glasova.

Na izborima u Švedskoj bilo je damo jedno glasačko mjesto, ono u Stockholmu, gdje je glasovalo 23 birača. Glasnović je osvojio 9 glasova, po 4 glasa osvojili su HDZ i MOŽEMO!, Most 2 te četiri liste po jedan glas.

Nakon što su poništeni izbori u Švedskoj Glasnović je u minusu 18 glasova glasova.

Nakon poništenja izbora u Švedskoj stanje je ovako:  HDZ –  (17905-4):3 = 5967;  GLASNOVIĆ –   5958-9 =5949. HDZ je u prednosti od 18 glasova za treći mandat.

U video obraćanju nakon izbora Glasnović je, koristeći poznate epitete iz javnih nastupa, žestoko napao izborne pobjednike i pozvao birače da mu iduću nedjelju u Švedskoj daju glas kako bi ipak ušao u Sabor.

MOLIM MOJE FB PRIJATELJE DA DIJELE DALJE OVAJ VIDEONovi video generala Željko Glasnović u kojemu se osvrće na izbore…

Objavljuje Zorica GregurićPonedjeljak, 6. srpnja 2020.

 

M. Marković/Foto:hrt

 

Komentari
Share Button