GLOGOŠKI I RADOŠ: Politička trgovina s Pupovcem je pogubna, 3.000 terorista iz Knina već prima hrvatsku mirovinu

7 lipnja, 2018 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gostujući u Bujici na Z1 Đuro Glogoški otkrio je šokantne podatke: Isplaćujemo 3.000 mirovina bivšim pobunjenicima iz tzv. SAO Krajine, a sada će dobivati invalidnine i svi teroristi ranjeni nakon ‘93. godine.GLOGOŠKI: “Nije slučajno da postoji portal koji sustavno blati dva ratna generala – ministra hrvatskih branitelja i obrane; to je udar na Domovinski rat i problem nacionalne sigurnosti!”

RADOŠ: “Ispada da bi general Medved svoga sina trebao potjerati u Irsku, a Hrvatska će ostati rezervirana za one koji vode kampanju za odlazak! Jedan od njih je i Stazić!”

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI 1. skupine, optužio je Milorada Pupovca:

“On zastupa interese samo jednog dijela srpske manjine – onih koji su napali Hrvatsku, a ja ih zovem teroristima!” Gostujući u Bujici na Z1 otkrio je šokantne podatke:

– Isplaćujemo 3.000 mirovina bivšim pobunjenicima iz tzv. SAO Krajine, a sada će dobivati invalidnine i svi teroristi ranjeni nakon ‘93. Za one ranjene 1991. i 1992. godine pobrinula se Srbija… Ispada da će teroristi koji su tijekom agresije postali invalidi imati ista prava kao i mi! Cijena političke trgovine s Pupovcem zaista je previsoka!

”Imamo konkretne dokaze da je čovjek proglašen ratnim vojnim invalidom, a ranjen je kada je napadao Hrvatsku! Osim njega, postoji još velik broj onih koji imaju status hrvatskih branitelja, a napadali su našu državu,“ konkretan je Glogoški.

RADOŠ: ANA LEDERER NASTAVIT ĆE TAMO GDJE JE HASANBEGOVIĆ STAO!

Marko Radoš, tajnik udruge, ujedno je i član stranke Neovisni za Hrvatsku. Komentirao je imenovanje nove gradske pročelnice za kulturu: “Ana Lederer nastavit će u Zagrebu tamo gdje je na državnoj razini stao dr. Hasanbegović; uvest će rada u sektor kulture i novac će se sada drukčije trošiti! Pupovac od Grada Zagreba više neće dobiti ni kune!”

U Hrvatskoj netko drugi, a ne Hrvati, upravlja medijima, kulturom i školstvom. Sramotno je da se javnim novcem financira film ‘Srbenka’ Nebojše Slijepčevića i da na naš račun putuju u Cannes te šire laži o ubojstvu obitelji Zec kao ratnom zločinu, koji je zapravo razbojništvo. Filmova o stvarnim ratnim zločinima nad hrvatskom djecom nema – objašnjava Radoš i nastavlja:

– Mi svi znamo za jedinog ispravnog ministra kulture Zlatka Hasanbegović, koji je ušao u prostor onih koji uzimaju novac iz Hrvatske, a blate je. Dolaskom gospođe Lederer imamo planove koji će promijeniti kulturnu scenu na području Grada Zagreba, a to bi trebao biti temelj svih promjena u Hrvatskoj.

GLOGOŠKI NA TRI SUDA, A OSTOJIĆ NIKADA NIJE PROCESUIRAN!

Glogoški se u emisiji založio za to da država napravi Registar agresora, a Radoš je podsjetio na skandalozan status pripadnika HVO-a koji još nije riješen, dok se – s druge strane, statusi bivših srpskih pobunjenika rješavaju promptno!

”Nakon smrti generala Praljka ništa se nije promijenilo, a prošlo je već pola godine od presude šestorci u Haagu! I dalje je otvoren lov na branitelje iz redova HVO-a i dalje se podižu optužnice protiv njih… Takve se optužnice koriste isključivo u političke svrhe, a Hrvatska šuti i uopće im ne pomaže, iako smo imali prilike čuti posve drukčija obećanja,“ govori Radoš, koji nije propustio odgovoriti niti Bertu Šalaju sa zagrebačkog Fakulteta politkih znanosti, koji je javno napao generala Željka Glasnovića da je ucijenjivao premijera Plenkovića rješavanjem statusa pripadnika HVO-a, uz napomenu kako to “puno košta“:

– To je i više nego sramotno! Tog profesora bih podsjetio da juga Hrvatske ne bi bilo da nije bilo HVO-a! Naš je glavni problem što financiramo one koji napadaju hrvatski narod i za njih sredstava ima, a za one koji su nas obranili nema!

Đuro Glogoški u emisiji se prisjetio dramatičnih događaja na Trgu sv. Marka prije tri godine, kada je interventna policija po nalogu Ranka Ostojića i Zorana Milanovića nasilno pokušala uči u crkvu i tamo zatočila najteže ratne invalide. I ove godine u crkvi Sv. Marka tim se povodom 28. svibnja služila misa.

Glogoškog čudi da Ostojić i Milanović nikada nisu procesuirani zbog toga: ”Prema informacijama koje imamo od Zorana Grgića DORH nije prihvatio kaznenu prijavu protiv dvojice vodećih ljudi tadašnje vlade, jer nije mogao pronaći poveznicu između Milanovića i ministra MUP-a te ravnatelja policije! Nasilno su pokušali ući u crkvu, a za to nitko nije odgovarao!“

Glogoški tvrdi da je stvar politički zataškana: ”Jasno je da je poveznice između njih bilo! Ostojić je već u 19 sati vikao na mobitel da će nas sve pohapsiti! Netko je nakon toga izdao zapovijed da se uđe u crkvu i uhapsi Josipa Klemma i mene! U jednoj psihijatrijskoj ustanovi već su bile pripremljene sobe u izolaciji za nas dvojicu.”

Za razliku od Ostojića i Milanovića protiv kojih su prijave odbačene, protiv Glogoškog i Klemma vode se čak tri postupka – za Trg sv. Marka, odlazak pred stan Zorana Milanovića i za prosvjede u Savskoj. Glogoški je zbog Savske u utorak bio na sudu u Zagrebu: ”Politika ne bi trebala utjecati na pravosuđe, no ovo je politički proces naslijeđen iz Milanovićeva vremena!“

UDŽBENIK IZ POVIJESTI ZA MLADE SRBE: ’91. SE NIJE RASPALA JUGOSLAVIJA, NEGO KOMUNIZAM!

Marko Radoš u Bujicu je donio dva različita školska udžbenika iz povijesti za 8. razred koji se koriste u Vukovaru: ”Riječ je o dva različita programa. Jedan je za Hrvate, a drugi za Srbe. Tu je došlo do segregacije među djecom, što je apsurdno! Neprihvatljivo je da su djeca razdvojena toliko godina nakon rata i agresije.“

Glogoški se nadovezao: ”Postavili smo javno pitanje pomoćniku ministrice Divjak i još uvijek nismo dobili odgovor – kako je moguće da u udžbeniku za Hrvate piše da se 1991. dogodio raspad SFRJ, dok u srpskom stoji da se dogodio samo raspad komunizma?! Znači li to da za njih i dalje postoji Jugoslavija?! Nadalje, u hrvatskom udžbeniku piše da je 90-ih nastala samostalna Hrvatska država, dok u njihovoj ‘historiji’ stoji da je nastala samostalna Hrvatska, a pojam država je nestao…”

Đuro Glogoški bez dlake na jeziku u Bujici je odgovorio i SDP-ovu Nenadu Staziću koji je na društvenim mrežama napisao da bi “hrvatski pranitelji trebali imati prednost pri iseljavanju u Irsku“: – Jedna profesorica iz Knina koja je tijekom okupacije učila djecu da je tamo ‘SAO Kranija’, a da su u Zagrebu ‘ustaše’, danas ima predost pri zapošljavanju samo zato jer je dio Pupovčeve manjine. Znači, takvi manjinci su iznad branitelja i kada se to nastoji ispraviti, Staziću smeta.”

RADOŠ ODGOVORIO STAZIĆU: IRSKA JE PUNA DJECE HRVATSKIH BRANITELJA, A VAŠA DOBIVAJU POSLOVE U HRVATSKOJ!

I Radoš je komentirao izjave Nenada Stazića: ”Nažalost, Irska, Njemačka i ostale zemlje pune su djece hrvatskih branitelja, a ne djece povlaštene crvene buržoazije kojoj pripada i Stazić i koja se bez problema zapošljavaju u državnim firmama, agencijama i ministarstvima! Svakodnevno sam svjedok kako moji prijatelji i njihova djeca odlaze iz Hrvatske, a oni koji potenciraju i medijski huškaju da je loše u Hrvatskoj – nikako da odu! Stazićev post je govor mržnje i dio sustavnog rata protiv Hrvatske države.”

Gosti Bujice komentirali su i YUdexove napade na ministra hrvatskih branitelja, generala Tomu Medveda. Glogoški je izjavio: ”Njihovi napadi u posljednje vrijeme sustavno idu na dva ratna generala koji upravljaju ministarstvima branitelja i obrane. To nije nimalo slučajno! U slučaju Medved postavlja se pitanje trebaju li djeca branitelja uopće biti zaposlena u Hrvatskoj?! Ili su sva mjesta rezervirana za druge?! Navalili su i na Krstičevića jer je povisio proračun MORH-a. Netko očito želi kroz napade na njih destabilizirati državu, smanjiti moral branitelja i snagu naše vojske. To je problem nacionalne sigurnosti.“

I Radoš je prokomentirao slučaj Medved: ”General Medved je ljudski reagirao jer su mu dirnuli u obitelj. Što bi mi trebali sa svojom djecom?! Da ih ubijemo ili otjeramo iz države da nas neki portali ne bi prozivali, ako slučajno dobe bilo kakav posao?!“

I Glogoški i Radoš podržali su Građansku inicijativu ‘Narod odlučuje’ i smatraju da je “dobro da se promjene pravila izborne igre jer će narod tako biti reprezentativnije zastupljen u Saboru“.

Šokirani su pritiskom koji se na HRT-u radi na novinarku Karolinu Vidović-Krišto zbog slučaja Vukić, a nedopustivim smatraju da je na Prisavlje zabranjen ulazak Ivanu Zvonimiru Čičku, predsjedniku HHO-a i članu saborskog Odbora za medije.

MP/Foto:screenshot

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->