Goran Marić: U korizmi se nisam odrekao brata, a šta da je liječnik, bi li smio operirati

ožujak 2, 2017 maxportal
Share Button

Ministar Goran Marić očitovao se o ostavci brata Svetimira na dužnost člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o. na konferenciji za novinare u Ministarstvu državne imovine.“Ničim nisam utjecao na donošenje odluke na imenovanje svog brata Svetimira i njegova ostavka pokazuje i odražava njegov habitus. On nije dobio funkciju u HŽ-u zato što je moj brat. On je odbio funkciju u HŽ-u da se mene neopravdano ne napada. Njegova ostavka je njegova stvar, nisam siguran da bih ja to učinio na njegovom mjestu”, rekao je na samom početku konferencije za novinare ministar Goran Marić.

 

“Je li u Hrvatskoj zabranjeno imati brata, a što da je liječnik, bi li smio operirati, ili prijeći s jednog odjela na drugi. Neki me prozivaju da sam se u korizmi odrekao brata, i to upravo oni koji ne znaju što je korizma, brata se nisam odrekao, kao što se neću odreći ni najstarijeg brata Ante koji je, kao dragovoljac Domovinskog rata već dugo bez posla”

“Imao je on svoj menadžerski status u HŽ-u i prije nego što sam ja učinio bilo kakav politički korak. Ovo što se događa je bacanje kamenja… pa čak i vrijeđanje čovjekovog integriteta.”

Marić je naglasio da se zbog reakcija u medijima njegov brat mora sad ponašati kao “društvena ameba”. Naglasio njegov brat nije kompromitiran i da je njegova karijera bez mrljete da nikako nije utjecao na njegovo imenovanje,

“Moj brat dobro zna što ja mislim o vezama i preporukama. Čovjek je sam sebi najbolja preporuka”, zaključio je Marić.

Brat ministra Gorana Marića, Svetimir Marić, u četvrtak ujutro podnio je ostavku na dužnost člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o., nakon pritisaka medija u nastaloj “aferi brat”.

Ministrov brat je u pismu ostavke rekao da je to učinio zbog “atmosfere medijskog linča” i zato što ne želi biti moralno opterećen te da ne želi niti da njegov mlađi brat bude moralno opterećen tim imenovanjem.

M. M. /foto:pxllKomentari
Share Button