HDZ-ovac fizički nasrnuo na SDP-ovca: ”Progutat će te noć, vi ste smeće!”

studeni 29, 2018 maxportal
Share Button

Nakon jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Općine Zlatar Bistrica pred zgradom Općine fizički je napadnut zamjenik općinskog načelnika Dražen Mikulec, ( na slici)  član SDP-a, objavili su danas iz Županijskog odbora SDP-a Krapinsko-zagorske županijKako navode, povod za napad na njega te vrijeđanje načelnika Općine i drugih članova Općinskog vijeća (u kojem SDP s koalicijskim partnerima ima dvotrećinsku većinu) bila je izmjena Prostornog plana općine, piše N1

“S gnušanjem osuđujemo ovakav primitivni, ali i opasan čin kojim se, u trenutku kad se demokratske odluke legalnih tijela lokalne samouprave ne sviđaju pojedinim grupacijama, pokušava nasiljem i prijetnjama prisiliti Vijeće da pogoduje nečijim interesima.

Valja napomenuti da su općinski vijećnici već danima ranije, čak i u svojim domovima, bili izloženi prijetnjama i pritiscima od istog kruga ljudi, što govori da se nije radilo o slučajnom incidentu, nego planiranom činu s jasnim motivom da se utječe na način njihova odlučivanja na sjednici Vijeća.

Napadnuti zamjenik načelnika, na sreću, prilikom ovog divljačkog ispada nije teže ozlijeđen, no ostaje nam se zapitati: što je sljedeće? Možemo li očekivati još gore napade, batinanje i ubojstva političkih suparnika ili onih koji rade u interesu javnosti? Poruka ‘Progutat će te noć!’, koju je napadač izvikivao prilikom pokušaja davljenja općinskog dužnosnika zastrašujuća je i upućuje nas da smo na korak do takvih scenarija”, kažu u krapinsko-zagorskom SDP-u.

Istaknuli su kako je izravni počinitelj bio na izbornoj listi stranke koja na državnoj razini obnaša vlast te pozvali predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića “da se na odgovarajući način očituje o ovom nedemokratskom i necivilizacijskom činu nasilja”.

Iz PU krapinsko-zagorske potvrdili su da su evidentirali napad te rekli da je kriminalističko istraživanje u tijeku i da će više informacija biti poznato po njegovu okončanju. Naveli su samo inicijale osumnjičenog – R. Č. Neslužbeno radi se o Renatu Čehuliću.

“Oštro osuđujem grubi nasrtaj kandidata HDZ-a s liste HDZ-a u općini Zlatar Bistrica koji je fizički nasrnuo na našeg zamjenika načelnika. Nasilnik je završio u policiji, dakle u istražnom zatvoru jer je prijetio…”, rekao je SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić.

MP/Foto:

Komentari
Share Button