HRT izrazio potporu Stankoviću nakon napada u medijima jer je ugostio Mesića

siječanj 8, 2018 maxportal
Share Button

HRT-a reagirali su na medijske napade nekih portala ( ne kažu kojih?) na njihova urednika i voditelja Aleksandra Stankovića nakon što je jučer u njegovoj emisiji gostovao bivši predsjednik Stjepan Mesić.U priopćenju navode:

“U povodu medijskih napada dijela internetskih portala usmjerenih na novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije (HRT) Aleksandra Stankovića nakon prikazivanja jučerašnje emisije Nedjeljom u dva u kojoj je gostovao Stjepan Mesić, Hrvatska radiotelevizija ističe kako joj je cilj zaštititi novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritisaka, bez obzira na to s koje strane oni dolaze.

Hrvatska radiotelevizija izražava potporu kolegi Aleksandru Stankoviću i svojim drugim zaposlenicima, novinarima, urednicima, voditeljima te svim suradnicima koji su posljednjih mjeseci bili izloženi javnim, medijskim ili fizičkim napadima.

Hrvatska radiotelevizija ovime ujedno poziva da se u javnome i medijskome govoru u Republici Hrvatskoj umjesto govora mržnje upotrebljavaju isključivo provjerene i točne informacije koje su u skladu s profesionalnim standardima i pravilima struke te standardima demokratskoga društva”, stoji u priopćenju.

Priznajem da nismo upratili da je neki portal napao Stankovića jer mu je gost bio Mesić. Ako znate na koje portale misli  HRT, javite nam

M. Marković/foto:screenshot hrt

 

Komentari
Share Button