DOMAZET LOŠO: Slučaj Viktora Orbana dokaz je kako lažu ljevičarski mediji u Hrvatskoj

8 listopada, 2016 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Manipuliraju isto kao i sa predizbornim anketama, Orban je sa osvojenih 98 posto, apsolutni pobjednik mađarskog referenduma protiv migranata – izjavio je u jučerašnjoj Bujici admiral Davor Domazet – Lošo, član Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice RH.Bujica je jučer raskrinkala još jednu veliku laž ljevičarskih medija u Hrvatskoj. Većina njih bezočno je lagala javnost o tobožnjem „velikom neuspjehu“ mađarskog anti-migrantskog referenduma. Međutim, puna je istina, da je mađarski premijer Viktor Orban iz cijele priče izašao kao veliki pobjednik.

Brojke koje su iznijete u emisiji dovoljno govore same za sebe, a nismo ih imali prilike vidjeti nigdje drugdje. Mađari su na referendumu prije tjedan dana odgovarali na pitanje „Jeste li za to da Europska komisija bez suglasnosti mađarskog parlamenta može rasporediti migrante na području Mađarske?“ i protiv je bilo čak 98,36 posto građana.

Lijevo-liberalni mediji „neuspjehom“ smatraju činjenicu da je na referendum izašlo manje od 50 posto mađarskih birača, točnije 44 posto, a istim tim medijima nije smetalo kada je na referendum oko ulaska Hrvatske u EU izašlo svega 43 posto građana naše zemlje!

U Hrvatskoj je zbog ulaska u EU čak promijenjen Zakon o referendumu, a protiv ulaska je bilo 33 posto građana. S druge strane, u Mađarskoj je za ulazak u EU glasovalo 3.057.000 glasača, a sada protiv migranata, čak 250.000 glasača više, što je velika satisfakcija za Orbana. Protiv nametanja migrantskih kvota glasovalo je točno 3.417.982 Mađara, od ukupnog broja građana s pravom glasa koji iznosi 8.272.525.

Viktoru Orbanu nije padalo na pamet mijenjati mađarski Zakon o referendumu, iako u parlamentu ima čak dvije trećine zastupnika i mogao je to učiniti. To je razlika između Orbana i hrvatskih političara, koji ne gledaju na stvari dugoročno i nemaju nikakvu ozbiljnu strategiju, s izuzetkom predsjednice – izjavio je u Bujici admiral Domazet Lošo i dodao:

– Nedvojbeno, ovaj je referendum veliki uspjeh Viktora Orbana, kod nas se stalno manipulira pa to mediji nisu tako vidjeli. Sjetite se samo manipulacija anketama u predizborno vrijeme, pa i ovih sada, kada govore da predsjednica nije najpopularnija, a svi znamo da jest. To se čini radi raznih partikularnih interesa… Manipulacija anketama uobičajena je stvar u Hrvatskoj i dio je priče o unutarnjoj agresiji. Neki stvari naprosto ne razumiju, a drugi kao da ne žele razumijeti.

ORBAN: EUROPSKO RJEŠENJE PROTIVNO JE MAĐARSKIM NACIONALNIM INTERESIMA!

U Bujici je ekskluzivno puštena snimka govora mađarskog premijera Orbana, u parlamentu u Budimpešti, dan poslije referenduma, 03. listopada. Viktor Orban, je između ostaloga, mađarskim socijalistima poručio:

– Vi potičete europsko rješenje. To nije iznenađenje. Činjenica je da ste vi oduvijek zastupali ulazak Mađarske u Europsku uniju i provođenje njezine politike u Mađarskoj. To ste radili prelazeći granicu naših nacionalnih interesa. Nitko ne može dovoditi u pitanje da je MSZP uvijek bila proeuropska stranka i da zastupa europska rješenja.

Pitanje je, je li europsko rješenje dobro za Mađarsku u ovom konkretnom slučaju. Tu ne mislim na općeniti, filozofski ili povijesni način, već mislim na konkretan problem koji se sada, u ovom trenutku događa. Postoji europska politika i europska rješenja. A europsko rješenje danas je da pustimo ilegalne migrante u Europu! Europska unija je odlučila da će ih primiti. Postoji samo jedna zemlja koja je odlučila braniti svoje granice, a to je Mađarska! Na svim ostalim Unijinim granicama migranti se puštaju na područje Europe. To je prva osnova europskog rješenja.

Druga osnova je da kažu kako svi migranti žele ići u Njemačku, Austriju i Švedsku, pa bi onda sve migrante koji su tamo, podijelili po svim članicama Europske unije. Sadašnji prijedlog, protiv kojeg smo raspisali referendum, govori o tome da sve buduće pristigle migrante, bez obzira na njihov broj, u Europsku uniju primamo bez ikakvih ograničenja! Ako neka od članica pomisli kako ih je primila previše, kao što je to u slučaju Njemačke, tada se jednom briselskom odlukom određuje obvezujuća kvota putem koje bi se oni trebali rasporediti po zemljama članicama Europske unije. To je europsko rješenje.

Ne dovodeći u pitanje europsku predanost mađarskih socijalista, želio bih vam obratiti pozornost na to da je europsko rješenje koje se provodi iz dana u dan – loše za Mađarsku! Protivno je mađarskim interesima. Nastanjivanje ilegalnih migranata u Mađarsku, protivno je nacionalnim interesima Mađarske! I tu dolazimo do ključnog pitanja, jer po mišljenju socijalista, nastanjivanje ilegalnih migranata nije protivno mađarskim interesima, a po našem mišljenju – tko tako misli, on misli protivno mađarskim nacionalnim interesima!

LOŠO: – Orban se ponovo potvrdio i to na demokratski način, na referendumu. Legitimitet ima, a sada je potražio i legalitet za svoje stavove. Njemu su najvažniji mađarski nacionalni interesi i sada je pitao svoj narod što misli o njihovoj zaštiti. I narod, koji je jedini mjerodavan, rekao je svoje. Podržao ga je s 98 posto! A pogledajte što se događa kod nas: od 2000-te godine do danas niti jedan političar nije se potrudio niti definirati barem jedan nacionalni interes!

Orban je na anti-migrantskom referendumu dobio fantastičnih milijun glasova više, nego što je njegov Fides osvojio na zadnjim izborima 2014. godine, kada je u parlamentu osvojio dvotrećinsku većinu.

ADMIRAL DOMAZET: S MIGRANTIMA RUŠE KRŠĆANSKI IDENTITET EUROPE I ORBAN TO JEDINI RAZUMIJE!

LOŠO: – Migranti su operacija velikih razmjera, kojoj je cilj srušiti kršćanski integritet Europe. Priču o migrantima u Europskoj uniji shvatio je jedino Orban. On dobro zna što se iza brda valja, iako ispada da je usamljen. A mediji su na drugoj strani i služe samo za ispiranje mozga. Čak i predstavnici Europske unije više ne komentiraju mađarski referendum, jer su svjesni da je 250.000 ljudi više glasovalo protiv migranata, nego za ulazak Mađarske u Uniju. Izjavili su tek da poštuju volju mađarskog naroda.

U Mađarskoj postoji i Jobbik koji po zadnjim anketama ima 20 posto, a njihove stavove znamo, Fides ima 47 posto i svima je potpuno jasno kakav je mađarski nacionalni stav o migrantima. Za razliku od Hrvatske, Mađari konzumiraju svoju nacionalnu suverenost. Oni u važnim pitanjima pitaju narod, a mi ne. Velika većina Mađara ne želi mijenjati svoj kršćanski identitet i to su definirali kao svoj nacionalni prioritet. To je pitanje opstanka. Naši analitičari to ne razumiju ili namjerno pokušavaju relativizirati.

ORBAN: KOFI ANNAN JE JOŠ 2004. NAJAVIO MIGRANTSKU INVAZIJU EUROPE!

ORBAN U MAĐARSKOM PARLAMENTU: – Cijela Europa misli kao i mađarski socijalisti. Misle da je migracija dobra. Misle da je korisna, samo treba bolje upravljati njome! Istovremeno, želim naglasiti da je ova rasprava više od jedne aktualno političke rasprave u Europskoj uniji. Ako ćemo raspravljati ozbiljno, ne smijemo zaboraviti da je ovakva politika pokrenuta ranije. Nije započela sada, iako je tek odnedavno postala vidljiva.

Volio bih vas podsjetiti kako je uz veliku potporu europske ljevice, Kofi Annan još 2004. godine u ime UN-a, održao govor na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta, u kojem je razglabao o tome kakva bi trebala biti migrantska politika Europske unije. Dakle, došao je iz UN-a i sve lijepo izrekao, iznio ozbiljne „argumente“. A oni su bili „većeg standarda“ nego što možemo čuti i od mađarskih socijalista. Annan je rekao: „Izazov proširene Europske unije u sljedećim desetljećima biti će rješavanje pitanja migracije“.

Izjavio je kako nema dvojbi u tome da je europskom društvu potrebna migracija. „Europljani sve duže žive i imaju sve manje djece,“ kaže Annan i nastavlja: „Bez migracije radna mjesta bi ostala nepopunjena, usluge bi zakazale, gospodarstvo bi opalo, a društvo stagniralo!“ Rekao je kako migracija ne bi sama po sebi riješila sve te probleme, ali bi predstavljala jedan veliki udio u pokušaju njihovog rješavanja. Annan je na kraju završio: „U 21. stoljeću migrantima je potrebna Europa, ali i Europi su potrebni migranti!“ To je današnji duhovni stav europske ljevice. To je jedan ozbiljni stav. Stav, koji je potkrijepljen ozbiljnim „argumentima“. Ovo je europsko rješenje, kako ga nazivaju socijalisti, zagovaratelji stava „pustimo ih u Uniju pa ih onda rasporedimo okolo“.

Provedba ovog koncepta je program europske ljevice. Postoji samo jedan problem. Takvo rješenje ne odgovara nama Mađarima i mi ne želimo državu kakva bi europskoj ljevici trebala biti Europa! Mi ne želimo državu koja će raditi ono što joj je Kofi Annan predložio! I to je bit problema, dame i gospodo, predlažem da igramo otvorenih karata!

LOŠO: LJEVICA ZNA DA SU MIGRANTI NJIHOVO BIRAČKO TIJELO!

Orbanove riječi komentirao je admiral Lošo:

– Važno je igrati otvorenih karata. Ljevica dobro zna da su migranti i njihovi budući potomci, danas sutra, njihovo biračko tijelo! Nalazimo se pred velikim ratom i Orban to razumije. To je davno postavljen projekt. Annan je karte otvorio 2004. godine, a cijeli projekt je osmišljen još 1991. Sve je krenulo s Pustinjskom olujom, a pravi temelji udareni su 2001. godine napadom na Afganistan. Nastavljeno je napadom na Irak, a Kofi Annan je u svom govoru 2004. godine najavio operacionalizaciju onoga što će se dogoditi desetljeće kasnije.

Militantni liberali i ljevičari isprali su mozgove mnogim Europljanima. Sve zlo Europe je krenulo od Francuske revolucije. Još je tada krenulo uništavenje kršćanskog identiteta Europe. Iduće godine je 100 godina Oktobarske revolucije i 300 godina ujedinjenja masonske lože Engleske. Oni žele izazvati krizu da potuku još ono malo kršćanstva i kršćanskih vrednota što je ostalo u Europi. A Mađarska je srce katoličke i kršćanske Europe. Migranti žele u Njemačku, Austriju i Švedsku. Napadaju Njemačku, koja je središte Europe, a onda bi ih obvezujućim kvotama rasporedili po cijelom kontinentu.

LOŠO: – Tko nam to dolazi? Dolaze potpuno drukčiji ljudi. Liberalizam je napravio kod nas da nema više brakova, ima sve manje djece, genetskim inženjeringom neki muškarci su sve manje muškarci, a žene sve manje žene… Orban i politika koju vodi Mađarska je ono što su nekada bile Mađarska i Hrvatska zajedno – „antemurale christianitatis“, predziđe kršćanstva. To je danas zadaća Orbana, a nadam se da će i nova Vlada Hrvatske barem nešto od toga razumijevati, a neće trčati u Bruxelles po mišljenje.

Od ukupno 199 mjesta u mađarskom parlamentu Fides Viktora Orbana ima čak 132, Jobbik 24, a socijalisti 29. LMP ima 5 mjesta, dok je tu i 9 nezavisnih zastupnika. Orban je dvotrećinsku većinu osvojio i 2010. i 2014. godine, a nakon anti-migrantskog referenduma popularnost mu je još više porasla, jer po zadnjim anketama ima čak 47 posto glasova.

JANKOVICS: MAĐARE VRIJEĐA PISANJE INDEXA I JUTARNJEG LISTA!

Situaciju u Mađarskoj, ali i odjeke anti-migrantskog referenduma u Hrvatskoj, komentirao je u Bujici Robert Jankovics, izabrani saborski zastupnik mađarkse nacionalne manjine, koji se u emisiju javio iz Belog Manastira:

–  I jako puno Mađara koji žive izvan Mađarske glasovalo je na referendumu. Na tome nam je zahvalio i gospodin Orban. Glasovali smo protiv ugroze mađarske nacionalne sigurnosti. Viktor Orban će u budućnosti biti sve manje usamljen u zaštiti državnih nacionalnih interesa, jer će se politika Amerike i Europske unije morati mijenjati. U prosincu su predsjednički izbori u Austriji, u studenom u SAD-u, 2017. su parlamentarni i predsjednički izbori u Francuskoj, dolaze i izbori u Njemačkoj, pa ćemo vidjeti kako će na svim tim izborima proći oni koji zagovaraju ulazak migranata u Europu.

Aktualne političke vladajuće garniture u svim tim zemljama protivnici su politike Viktora Orbana, no veliko je pitanje hoće li ostati na svojim pozicijama i dalje, s obzirom da je raspoloženje njihovih građana slično raspoloženju mađarskog naroda. Mislim da će svi ti čelnici europskih država koji su protiv Orbana, uskoro biti prošlost! Ja se u emisiju javljam iz Belog Manastira i mi smo imali prilike vidjeti kako to izgleda kada vam u jednoj noći u grad dođe 15.000 migranata. Pa ljudi od straha nisu izlazili iz svojih kuća, a iza migranata je ostao kaos. Milanovićeva vlada potpuno je nespremno dočekala migrante, a da smo imali mađarsko rješenje, problema uopće ne bi niti bilo.

Jankovics je u javljanju u Bujici napao i neke medije te njihovo ksenofobno anti-mađarsko pisanje. Spomenuo je Index i Jutarnji list:

– Index je donio naslov „Orban popušio“, Jutarnji kaže „Sramotni poraz Viktora Orbana“, a tri milijuna i četiristo tisuća Mađara ga je podržalo! To je najuvjerljivija potpora koju je u povijesti Mađarske dobio neki političar. Volio bih da i u Hrvatskoj postoji takvo jedinstvo oko bilo koje teme.

To što je Orban dobio u Mađarskoj, bilo bi kao da u Hrvatskoj  za nešto glasuje na referendumu 2 milijuna ljudi. Medijski naslovi koji su se pojavili nakon referenduma, ne dobrinose boljitku hrvatskog društva i demonstriraju jedan izrazito anti-mađarski stav pojedinih urednika.

JANKOVICS: GRAĐANE JE STRAH! MIGRANTI NAROČITO NE POŠTUJU ŽENE, SILUJU IH I SMATRAJU MANJE VRIJEDNIMA!

Jankovics  je dao svoj potpis mandataru Plenkoviću, ali očekuje da se po mišljenje o migrantima neće ići u Bruxelles:

– Vjerujem da će nova vlast predvođena premijerom Plenkovićem uvažiti mišljenje većine građana. A nas je strah. Dovoljna je bila jedna dramatična noć u Belom Manastiru da shvatimo s kime imamo posla. Naročito je problematičan njihov odnos prema ženama. On je neuskladiv s europskim vrijednostima. Žene tretiraju kao ljudski rod nižeg ranga. To, uostalom, mogu potvrditi i žene u Kölnu koje su bile grupno silovane.

Nešto slično dogodilo se i nedavno u Subotici. Ja se zaista nadam da će buduća hrvatska politika, koju i ja podržavam u iduće četiri godine, biti usklađena sa stvarnim stanjem stvari, što je jako bitno, posebno za jednu malu zemlju kao što je Hrvatska.

Admiral Domazet Lošo nadovezao se na riječi Roberta Jankovicsa:

– Svi trebamo imati povjerenje u budući hrvatsku Vladu. No, neće se promijeniti nikakva politika, ako se odmah, u prvih mjesec dana u Hrvatskom saboru ne iskristalizira i odredi koji su to naši nacionalni interesi i prioriteti u godinama koje dolaze. Europske države očekuju izbori i u mnogima od njih dogodit će se velike promjene, što daje nadu da bi se Europa mogla osvijestiti. Militantni liberalilzam i ljevica su toliko isprali mozgove europskom čovjeku da on više ne zna što je. To s migrantima je sotonski projekt. Već sam rekao; cilj je razrušiti kršćanski identitet Europe. U tome sudjeluju ljevičari i anacionalni elementi, netko namjerno, a većina njih ipak to ne razumije i živi u zabludi multikulturalizma koji negira baš svaku kulturu.

Sjedište Unije u Bruxellesu je kao Kula babilonska. Europom vlada „nadvlada“ i ona određuje suverenim državama kako će se ponašati. Bogatstvo europskih nacija je bogatstvo cijeloga svijeta i zato trebamo biti protiv federalizacije Europe i zalagati se za Europu nacija. Neki anglosaksonski krugovi žele Europu gurnuti u treći veliki sukob, a to se vidi po geostrateškim pokazateljima, koji su slični onima pred Prvi svjetski rat.

Maxportal/foto:screenshot

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->