Dr. Zdravko Tomac: Policija je trebala uhititi Vulina i protjerati iz Hrvatske

24 lipnja, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SPECIJALNI rat se vodi dugo vremena od strane Srbije, Rusije i Velike Britanije, kao i pete kolone Hrvatske. A cilj je diskreditirati Hrvatsku. Uvijek ista optužba, da je Hrvatska ustaška zemlja i da se u Hrvatskoj stvara novo ustaštvo, i to ne recidivi starog nego baš novo ustaštvo. Sve s ciljem da se Hrvatsku diskreditira”, rekao je politički analitičar dr. Zdravko Tomac gostujući u emisiji Markov trg na Z1 televiziji.O aktualnim događajima u Hrvatskoj, kao i ponavljanju starih obrazaca pisao je i u svojoj knjizi “Pobjednici i gubitnici“, koju će prezentirati široj javnosti prvog srpnja u Sheratonu u 19 sati.

“Mislim da je Tomislav Karamarko u pravu kada je rekao da se vraćamo u 90-e godine. Ne u svemu, ali po toj agresiji na Hrvatsku. Podsjetit ću na neke događaje. Miniranje židovske općine i spomenika na groblju. Potom kada je padao Vukovar lansirana je strašna teza da su hrvatski branitelji ubili 41 srpsko dijete. To je trebalo poslužiti da se sakriju logori i Ovčara.

Podsjetit ću na 1995. kada je cijelom svijetu iz SFRJ poslan memorandum u kojem je Hrvatska optužena da je genocidna država. ‘Prema još nepotpunim podacima na teritoriju RH registrirano je 95 logora za Srbe…’ navodi se lažni popis logora, potom da je 1995. izvan teritorija okupirane krajine protjerano tisuće i tisuće Srba. Ide se i tako daleko da se predsjednik Tuđman osobno optužuje da je ubio 12 osoba. Bilo je i kasnije memoranduma. Navodim to da kažem da se služe istim metodama i danas. Oni vode smišljenu politiku.TOMAC, MARKOV TRG

Kada se sve zbroji i oduzme, nemam dokaze, ali mislim da je kukasti križ dio te politike i da je on trebao neprijateljima Hrvatske, vanjskim, ali i unutrašnjim neprijateljima, udbašima, kosovcima i sadašnjoj vlasti kako bi rekli da Hrvatska postaje ustaška država. A Srbi se nisu odrekli Vukovara.

Sjetimo se kako je Nikolić tri puta javno rekao da je Vukovar srpski grad i da tu Hrvati nemaju što raditi”, naveo je Tomac.

On u svojoj knjizi obrađuje Memorandum dva u odnosu na Hrvatsku, a podsjetio je i kako je predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić, koji je sam sudjelovao u ratu protiv Hrvatske, četnički vojvoda, kako smatra Tomac, nedavno rekao kako se u Hrvatskoj sprema “nova Oluja dva s ciljem da počisti i ono malo Srba što je ostalo u Hrvatskoj”.

“U Vukovaru se želi napraviti obrat da branitelji postaju agresori, a agresori žrtva. Naša vlada radi posao po memorandumu dva. Zato smo Pusić, Pupovca i ostale optužili za veleizdaju. Vulin, nesretnik je bio u Sisku prije nekoliko mjeseci. Tamo je rekao da onaj tko razbija ćirilične ploče da će uskoro razbijati i dječje srpske glave. Optužio je Hrvatsku da sprema novi genocid. Trebalo ga je uhititi ili ga izvesti pod policijom iz Hrvatske. Nedavno se Vulin proslavio, opet je s Vučićem i Nikolićem optužio Hrvatsku. Pomogli su im braća Rusi i zato je to opasno.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova poslalo je svijetu analizu u kojoj lažno tvrdi da je u Hrvatskoj prisilno pokršteno 300 tisuća Srba, a isto je rekao i Pupovac tijekom rata. Taj Vulin nakon tih incidenata opet dolazi u Hrvatsku. Tko ga je pozvao? Tko mu je dao pravo da govori? Zašto Vlada ne reagira? Glavni je sada napad na Stepinca. Žele ga proglasiti ustašom. Napisao sam, da cijenim papu, ali je napravio pogrešku. U želji da se pomiri s pravoslavnom crkvom žrtvuje istinu o Stepincu i Hrvatima”, upozorio je Tomac.

Postoji jedan kontinuitet, nastavlja Tomac. Njegov zaključak je da je sve vrlo smišljeno i nevjerojatno je da hrvatska Vlada ništa ne čini da zaštiti hrvatske nacionalne interese nego čak i pomaže.

“Nasilno uvođenje ćirilice u Vukovaru, pokazuje da Milanović i ova vlada pomažu u provođenju memoranduma dva”, objasnio je Tomac.

Na Vulinove nedavne izjave u Jadovnom, nije reagirao nitko od vladajućih, a tako niti ministar kulture Berislav Šipuš, a Tomac podsjeća kako je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić Vulinov govor dočekala uz smijeh.

“Mi nismo na toj razini da reagiramo, rekla je Pusić. Nismo na toj razini da netko dođe u našu domovinu pljuje nam u oko mi to obrišemo i kažemo pljujte još. Pogledajte kako je Vučić dočekan na zakletvi Kolinde Grabar Kitarović. Pogledajte s kakvom ljubavlju se Pusić tri puta ljubi s Vučićem. Ona za svoju ambiciju ponovno izdaje hrvatske nacionalne interese. Sjetite se Josipovića i Pusić kako su pokušali spriječiti da se raspravlja o tužbi Hrvatske za genocid Srbije”, upozorio je Tomac.

Kolinda je dužna demontirati Vesnu Pusić

Na pitanje voditelja Marka Juriča o uvjerenosti Vesne Pusić, koja stalno ponavlja kako ima podršku predsjednice za kandidaturu u UN-u, Tomac kaže kako je Pusić nagazna mina.

“Kolinda je dužna demantirati tu nagaznu minu. Dužna je reći zašto Pusić ne može biti podržana, a u knjizi, koju sam napisao ima bezbroj argumenata, koji obvezuju Kolindu Grabar Kitarović da ne propusti Vesnu Pusić da ode na mjesto”, kaže Tomac.

Kada pogledamo politiku koju vodi Pusić, čini se kako nema čvrstog stava koji bi se suprotstavio četništvu, na što Tomac kaže kako je ona silno ambiciozna i spremna sve izdati za svoju karijeru.

“Što veća izdaja tim veća nagrada. Pokazuje se ta nedozrelost, kada se na dan povratka Gotovine i Markača, kada je narod slavio da je isti dan zasjedao hrvatski sabor i unaprijedio Pusić na mjesto prve potpredsjednice hrvatske vlade, a bila je jedna od glavnih podupiratelja lažnih optužbi protiv hrvatskih generala”, podsjeća Tomac.

Srbija cijelo vrijeme falsificira, krivotvori i pravi diverzije kako bi Hrvatsku optužila da je fašistička zemlja, naveo je Tomac.

“Oni su naveli strašnu optužnicu protiv hrvatskog naroda i lažne genocide da bi zaključili da se sprema novi genocid. U hrvatskim medijima se piše da su branitelji htjeli staviti Hrvatsku na plinsku bocu. Živimo u jednom vremenu u kojem se vanjska i unutrašnja agresija spojila i cilj je podmetnuti dokaze. Pobjeda Kolinde je prvi korak prema osvješćivanju hrvatskog naroda, da trebamo dovesti na vlast ljude koji su spremni suprotstaviti se užasnoj srpsko, ruskoj i britanskoj agresiji koja se obnavlja”, upozorio je Tomac.

Na pitanje o Jazovki, gdje je pronađena hrpa kostiju te usporedbi s Jadovnom gdje nema kostiju, podsjeća kako je još Tuđman, kao povjesničar dao si zadatak da razbije lažne optužbe o Hrvatima kao genocidnom narodu.

“Dobro je da se istraživalo što se dogodilo u Jasenovcu. Ne može se sakriti istina. Postoje činjenice, Tito je odgovoran za genocid nad Hrvatima poslije Drugog svjetskog rata. Čovjek koji je odgovoran za masovna ubojstva ne može biti najbolje što smo imali. U Beogradu vlada četnička politika. Na vlasti su učenici Šešelja. I ovi Srbi kojima smo dali vlast, Pupovcu i drugima, ne ponašaju se kao ljudi koji priznaju Hrvatsku”, kaže Tomac.

Spomenuo je i kako je Zoran Milanović napravio štetu Hrvatskoj kao predsjednik vlade, lošije stojimo, nema nikakvih rezultata, a želi još jedan mandat.

“Misli da to može stvoriti politikom ‘mi ili on’, da uplaši narod HDZ-om koji će, po njemu, vratiti ustaštvo. Milanović kaže, mi smo nebeska Hrvatska, a oni su zlo i mi ćemo spasiti Hrvatsku. Cijela je strategija jasna. Milanović je dio te agresije, želi ostati na vlasti tako da uplaši hrvatski narod. Da sebe proglasi spasiteljem koji će spasiti zemlju od fašizma i nacizma”, zaključuje Tomac.

Markov trg/Foto:Screenshot


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •