POČAST HEROJU: Bandić otvorio ulicu nazvanu u čast bojnika Rudija Kolaka

ožujak 11, 2013 maxportal
Share Button

”PRIJE godinu dana htjeli su nam uzeti Aveniju Gojka Šuška, ali ona ostaje, a sada imamo i Ulicu Rudija Kolaka, ima simbolike u tome”, kazao je gradonačelnik Milan Bandić pri otkrivanju ploče s nazivom ulice koja je ime dobila po hrvatskom branitelju Rudiju Kolaku, jednom od junaka Domovinskog rata.”Ostaje čvrsta i nepokolebljiva volja hrvatskog naroda da gradi zemlju kao svoj na svom.Jedinstvo iskovano u Domovinskom ratu jamstvo je da se ide naprijed, svi zajedno”, nastavio je Bandić.

Ploča s imenom poginulog hrvatskog branitelja otvorena je na križanju nove Oporovečke i Konjščinske, a ulica se odvaja iz Avenije Gojka Šuška.

U društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Skupštine Davorom Bernardićem, a u nazočnosti brojnih građana, suboraca i obitelji, čast otkrivanja ploče s imenom bojnika Kolaka pripala je njegovoj majci Kati Kolak.

– Ponosna sam na Rudolfa koji mi svakog dana sve više nedostaje. Kad su mi javili da će ulica biti nazvana po njemu, bilo mi je drago, jer to je znak da nije zaboravljen, no, s druge strane, bilo bi ljepše da je tu – kazala je majka Kata.

Rudolf Kolak borio se od 1990. na svih hrvatskim ratištima kao prvi hrvatski redarstvenik, potom kao pripadnik Specijalne policije, legendarne 1. gardijske brigade Tigrovi, 8. lakojurišne brigade Vojne policije i 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovan je i najvišim vojnim odlikovanjima.

MP/Foto:pxll

Komentari
Share Button