TV BUJICA: LADISLAV ILČIĆ O MUSLIMANIMA I “GOVORU MRŽNJE”!

10 prosinca, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ladislav Ilčić, čelnik HRAST-a gostovao je u Bujici Velimira Bujanca. Povodom je serija kontroverznih izjava i napada te zabrana gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića Varaždinac Ladislav Ilčić našao se u središtu pozornosti hrvatske javnosti i na udaru agresivnih lijevih medija zbog političkih izjava o migrantima i muslimanskom valu koji je zapljusnuo kršćansku Europu.

Napad na Ilčića nije se slučajno dogodio baš u trenutku intenzivnih pregovora njegove Domoljubne koalicije s Mostom, oko formiranja nove parlamentarne većine. Nije nikakva tajna da je upravo Ilčić blizak s Božom Petrovom, koji dolazi iz istog svjetonazorskog miljea.

Najekstremniju izjavu protiv čelnika Hrasta svakako je dao kontroverzni Zoran Pusić, brat gospođe „ministarke“ Vesne i čovjek koji kontrolira udruge čiji se projekti financiraju iz državnog proračuna. Pusić je izjavio da se s Ilčićem ne bi mogao voziti čak niti u istom tramvaju!

Osim Pusića, na Ladislava Ilčića nasrnuo je i omraženi Riječanin Željko Jovanović. Deklarirani mrzitelj hrvatskog nogometa i športa općenito, s Ilčićem ima nerazjašnjene račune zbog svojedobnih polemika oko zdravstvenog odgoja. Jovanović je najavio da će izaći iz Sabora – svaki puta kada se predsjednik Hrasta javi za riječ!

Termin „govor mržnje“ za koji se danas optužuje Ilčića, ali i mnoge druge intelektualce, političare i javne djelatnike, lijevim radikalima eksponiranim u javnosti kroz razne udruge – koje su sve samo ne nevladine – postao je nadomjestak za nekadašnji komunistički „verbalni delikt“.iličić, bujica, oba

Po istom obrascu, kako se napada Ilčića, ovih se dana udarilo i na uglednog vukovarskog liječnika Vladimira Horvatića. Čovjeka koji je prošao strahotu rata i okupacije Grada heroja i tamošnje bolnice, danas istražuje policija zbog tobožnjeg „govora mržnje“, a zapravo izjava kojima je na svom facebook profilu komentirao ratnu ulogu okupatorskog glavešine Vojislava Stanimirovića

Točno je, zabranili su mi nastup u “Nedjeljom u 2”! Danas me je nazavao Aleksandar Stanković i otkazao gostovanje – rekao je na početku Bujice predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić
Svi dominantni mediji i ostali “dušebrižnici”, naročito iz tzv. nevladinih udruga – misle da ako smo za žicu, zapravo uništavamo njihov “kozmopolitski” duh. Ali, upravo su muslimanski migranti govorili da će u Hrvatsku ući na silu…
Čemu uopće granice, ako ih ne čuvamo?! Pitam se zašto sam ja luzer koji mora tražiti vizu za muslimanske zemlje i na to čekati tjednima, a oni će na silu ući u našu zemlju…
Naša je Vlada švercala ljude u zapadne zemlje. Kroz Hrvatsku su prošli i teroristi iz Pariza. Granični prijelazi postoje za kontrolu, a ne za ukras. Očito je da kršćanski mentalitet Europe i Hrvatske nekome smeta, zato se i susrećemo s dvostrukim standardima sekularnih medija, a mene nazivaju fašistom i rasistom samo zato jer govorim istinu, koju vidi i 80 posto naših ljudi – komentirao je Ilčić napade na njega i dodao: – Termin “govor mržnje” postao je nadomjestak lijevih medija za verbalni delikt i pretvorio se u pravu poštapalicu dežurnih “moralista” koji se financiraju iz državnog proračuna!
ILČIĆ: – Za tzv. nevladine udruge troši se godišnje više od 800 milijuna kuna, a to dijeli krug od 200-ak tzv. aktivista u službi ljevice i SDP-a! Jedan od njih je i Zoran Pusić koji se ne bi vozio u tramvaju sa mnom i još misli da takav njegov stav nije “govor mržnje”!
TIHOMIR DUJMOVIĆ, kolumnist “Slobodne Dalmacije” za Bujicu: – Niti ja se ne bih vozio u istom tramvaju s Pusićem, naročito nakon što je sa Savom Štrpcem likovao kada je Gotovina osuđen u prvom stupnju!
ILČIĆ O NAPADU ŽELJKA JOVANOVIĆA: “Jovanovića ne podržavaju čak ni riječki  SDP-ovci! Njegove izjave za mene su kompliment. Porazio sam ga oko zdravstvenog odgoja i ne mora slušati moje govore u Saboru!”
Slučaj Ilčić za Bujicu je komentirao i poznati zagrebački odvjetnik Željko Olujić: “To je poziv na linč i likvidaciju čovjeka koji je samo upozorio na različitost muslimana u odnosu na nas kršćane!”
ILČIĆ: – Tko bi se borio protiv Islamske države ako će svi pobjeći? Nisu to obične “izbjeglice”… Države poput Kanade selektiraju migrante po raznim kriterijima, ne puštaju ih u zemlju dok ne nauče jezik, a mi?!
ILČIĆ: – U jednom vrtiću u Švicarskoj nastao je problem kad su djeca htjela slaviti Božić… Pa zar i mi u Hrvatskoj ne bi smjeli slaviti Božić zato što se drugi osjećaju ugroženo?! Pa, kud to vodi?! (…) Obitelj je posljednja čahura koja nas štiti. Narod je druga čahura. Naše vrijednosti su nas očuvale. Nama ne može biti svejedno žive li u Hrvatskoj Hrvati ili neki drugi. I zato moramo voditi odlučnu sigurnosnu i kulturnu politiku…
Voditelj Bujice Velimir Bujanec ukazao je i na razliku između hrvatskih prognanika i tzv. izbjeglica iz Sirije:
– Uvredljivo je da se naše ljude iz Vukovara ili Škabrnje i iz drugih mjesta koja su bila pod srpskom okupacijom ili Hrvate iz Herceg-Bosne uspoređuje sa Sirijcima! Pa naši su se od rata sklonili u Hrvatskoj, na obali, u Varaždinu, Istri, Zagrebu i drugdje – i jedva su čekali da se vrate. Žene i djeca bili su po hotelima, a muškarci uglavnom u Hrvatskoj vojsci… Zanemariv broj otišao ih je u druge zemlje… A Sirijci, oni bježe s ciljem da se nikad više ne vrate! Oni su dezerteri, slično kao i Milanović…
ILČIĆ:  – Potpuno je jasno da se ne namjeravaju vratiti i da im je cilj ostati u Europi! Nisu izbjegli u Katar ili Saudijsku Arabiju, nego u države gdje će po svoj prilici graditi džamije i pokušati nametnuti svoju vjeru, nasuprot našem, kršćanskom načinu života!

U Bujici su citirane i riječi generala Željka Glasnovića koji je već ranije upozorio da su Hrvati prvi ratovali protiv nečeg sličnog ISIL-u u Bosni , 90-ih… Šestroica Hrvata zbog toga su na sudu u Haagu, a nitko više i ne spominje terorističke pokolje katolika u Uzdolu, Doljanima, Grabovici i Križančevu selu…
U drugom dijelu emisije bilo je govora i o aktualnim unutrašnjo-političkim temama, a dominanta je bila pregovori s Mostom. Zanimljivo je da se Božo Petrov već jednom kandidirao za Hrvatski sabor i to baš na listi Ilčićeva Hrasta, dok se drugi čelnik Mosta – Robert Podolnjak, svojedobno kandidirao za zamjenika gradonačelnika Varaždina, na listi, na kojoj je kandidat za gradonačelnika bio upravo Ilčić!
ILČIĆ: – Njihovi su stavovi vrlo slični našima. Ekipa koja danas čini Most  organizirala je tribine na koje su me zvali. Sve što čovjek radi, radi zbog sustava vrijednosti. Naš je svjetonazor važan i ne mogu zamisliti Vladu u kojoj za istim stolom sjede Božo Petrov i Željko Jovanović! Oni svjetonazorski nemaju baš ništa zajedničko – kakva bi to Vlada bila?!
U Bujici je, između ostaloga, rečeno da je Ilčić akademski glazbenik, profesor violine koji sa svojih petero djece ide biciklom na more! Član je Mense s kvocijentom inteligencijem većim od 164, a “bedaki” mu se rugaju – zaključio je Bujanec!
ILČIĆ: – Mi smo s udrugom “Grozd” uspjeli etablirati neokonzervativce koji su bili u ilegali. Sada to pokušavamo učiniti i na političkom planu.
V. Bujanec/Foto:Screenshot


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->