I POSLIJE CVITANA CVITAN: Cvitanov zamjenik Dražen Jelenić novi glavni državni odvjetnik

travanj 17, 2018 maxportal
Share Button

Vlada je danas predložila Dražena Jelenića, dosadašnjeg zamjenik Dinka Cvitana, za novog glavnog državnog odvjetnika.Taj Vladin prijedlog mora proći nadležni saborski odbor te biti potvrđen u Saboru.

Prijedlog Vlade danas će biti upućen Saboru, nakon čega će se o njemu prvo izjasniti saborski odbor za pravosuđe, a Jelenić bi 24. travnja trebao prisegnuti pred predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem. Tog datuma prestat će vrijediti mandat Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnika u odlasku.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je danas nakon zatvorene sjednice Vlade ustvrdio kako očekuje da će “doći do nove energije i složenijeg pristupa”.

“To su vrlo odgovorne funkcije. Smatramo da će ova promjena dobro doći i da će nova energija pridonijeti radu Državnog odvjetništva”, rekao je Bošnjaković.

Cijelu karijeru je u DORH-u

Bošnjaković je rekao da je Jelenić kvalitetan čovjek iz sustava koji je prošao sve stepenice u Državnom odvjetništvu: “Cijelu je karijeru Dražen Jelenić u Državnom odvjetništvu, smatramo da, obzirom da poznaje sustav, da će odgovoriti svim zadaćama koje DORH ima.”

Ministar pravosuđa odbio je direktno odgovoriti na pitanje da ocijeni dosadašnji rad Dinka Cvitana na čelu DORH-a.

“Mi ćemo raditi novi Zakon o kaznenom postupku, pokušati propisati nove rokove i poraditi tamo gdje je procedura manjkava. Sada imamo da od 10 optužnica 9 završi osuđujućim presudama, što je odlično, međutim, veliki procesi zbog svoje složenosti stvaraju dojam da nije tako. Hoćemo napredak i još bolje rezultate”, rekao je Bošnjaković.

MP/foto:pxll

Komentari
Share Button