JEDAN JE TEMELJ: Kolinda u Pakracu o četnicima, ustašama i partizanima

ožujak 1, 2017 maxportal
Share Button

U Pakracu, gdje je obilježena 26. godišnjica početka Domovinskog rata, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je sudjelovala u “Mimohodu pobjednika”. Položila je vijenac na groblju kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.“Neću dopustiti da se istina izvrće, da se blati i omaložava Domovinski rat niti da se u njega uvlače metastaze iz 2. svjetskog rata. Da se ustaški režim i antifašistički pokret koriste za sijanje nesloge. Treba li podsjećati da su i u tom ratu četnici počinili jezive zločine nad našim narodom.

O tom razdoblju naše povijesti o uzrocima te tragedije o svim žrtvama i stradanjima treba utvrditi punu istinu, ali u slobodnoj i neovisnoj državi nisu nam potrebne podjele koje su nas skupo stajale”, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obraćajući se okupljenim braniteljima i građanima u Pakracu. Dodala je kako se budućnost Hrvatske mora temeljiti na gospodarskoj i demografskoj obnovi.

Na kraju svog govora je naglasila da se Slavoniji treba posvetiti znatno veća pozornost u gospodarskoj i svakoj drugoj obnovi.

Nakon Pakraca, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je i Lipik. U pratnji ministra branitelja Tome Medveda, predsjednica je obišla Dom veterana, a potom i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Lipik.

Bolnica je u agresiji na Hrvatsku u potpunosti uništena, a njena obnova stajala je 65 milijuna kuna, od čega su 30 posto vlastita sredstva. Ravnatelj bolnice Darko Kelemen je predsjednicu upoznao s radom ove institucije, u kojoj se po ugovoru s HZZO-om liječi 130 pacijenata, a već 11 godina posluju bez gubitaka.

U bolnici raspolažu s fondom od 10 milijuna kuna, koji će tijekom ove godine biti uložen u daljnje poboljšanje kvalitete liječenja, kazao je Kelemen. U Lipiku je predsjednica posjetila i tvrtku Lipik Glas d.o.o. te Državnu ergelu Lipik.

 Komentari
Share Button

TAG