Komšić tajno došao u Zagreb! Kaže da je posjet službeni! Tko li će ga primiti!?

studeni 6, 2018 maxportal
Share Button

Željko Komšić, novoizabrani član Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda kojega su većinom glasova izabrali pripadnici bošnjačkog naroda, otputovao je danas u iznenadni službeni posjet Zagrebu, potvrdio je Zlatko Miletić, glavni tajnik Demokratske fronte.
Miletić nije želio govoriti o detaljima posjeta koji bio nije prethodno najavljen. “Može se reći da je posjet službeni”, rekao je Miletić, prenosi N1.

Informaciju je na početku konferencije za medije u središnjici SDP-a potvrdio i lider te stranke Nermin Nikšić uputivši u Komšićevo ime ispriku zbog odsustva sa sjednice.

Adnan Lukač iz press službe Demokratske fronte potvrdio je da se Komšić nalazi u Zagrebu.

‘Ne možemo reći zbog čega i s kim će se naći. Došao je kao novoizabrani, neinaugurirani član predsjedništva te kao predsjednik stranke. Sljedećih dana objavit ćemo ostale informacije’.

Lukač je dodao i da Komšić radi na normalizaciji odnosa s Hrvatskom, a na naše inzistiranje na odgovoru kod koga u Zagrebu je u Komšić u službenom posjetu, odgovor nismo dobili.

Od državnog vrha, samo je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Zagrebu. Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Kini, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić u Dubrovniku.

Komšić je u utorak pozvao hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da nakon uspostave novog saziva Predsjedništva BiH dođu u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

MP/Fotto:N1

Komentari
Share Button