Kovačić nakon sastanka s Plenkovićem: Još uvijek razmišljam o ostavci

ožujak 13, 2017 maxportal
Share Button

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić u ponedjeljak se oglasio o  zapošljavanju dvije zaposlenice Višenje Tafre i Vesne Nađ, kazavši kako je nedopustiv lov na vještice. Kovačić je potom otišao na konzultacije kod predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, nakon čega se ponovno obratio novinarima.“Sastanak s premijerom je održan, premijer podržava zaštitu digniteta dviju službenica. To je utvrđeno na sastanku na kojem smo bili”, kazao je Kovačić.

Na upit novinara postoji li još uvijek opcija ostavke koju je prvotno najavio, Kovačić je kazao da postoji.

“Ako je ostavka jedini način da se zaštiti identitet službenica – onda ću dati ostavku”, rekao je Kovačić. Bilo kakav revizionizam je nedopustiv, smatra ministar.

Upitan je je li cijelom slučaju razlog izjava HDZ-ova zastupnika Josipa Đakića.

“Bilo je govora da je ovo igrokaz pred lokalne izbore.  Prvo, ni ja ni gospodin Relković nećemo biti kandidati nigdje, na nikakvim listama za lokalne i regionalne izbore. Ovo može biti samo jedna stvar da se više ne ponavlja, da se pojedine stvari iz političkoga folklora i ovakvih podmetanja ne koriste za lokalne izbore. Ustvari, da se lokalni i regionalni izbori ne koriste za bilo kakvu destabilizaciju Vlade”, rekao je Kovačić.

“Izjave su stizale kakve, od koga? Samo je Relković dao svoju pisanu izjavu u medije. Ja moram priznati da nisam izašao u medije od petka navečer, kad sam za Novu TV dao izjavu baš u vezi ove teme. I jutros sam rekao, meni je stvarno isprika gospodina Đakića nebitna. Mislim da je ne žele niti dvije službenice, pustite ih da normalno, u miru rade”, rekao je Kovačić.

Kazao je da je ovo njemu važne teme i da im pristupa ozbiljno.

“Meni je ovo velika stvar, a nekome možda nije. Nekome je igrokaz.  Ministar Medved se korektno ponio i želio je riješiti taj predmet. Mislim da smo u trojnom dogovoru ministra Medveda, gospođe Nađ i mene taj postupak i riješili. Mislim da su nekakvi napisi u medijima, da je nekakav presedan, pogotovo da sam ga ja napravio, apsolutno sramoćenje”, rekao je Kovačić, potvrdivši novinarima za kraj da odluka oko ostavke nije konačna, jer slijedi još jedan sastanak s predsjedništvom Mosta.

MP/foto:FaHKomentari
Share Button