Krivotvoritelji protiv krivotvoritelja: Bilo je to godine 2009.! Sada je 2017.g.

5 listopada, 2017 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nakon što je danas objavljeno revidirano financijsko izvješće Agrokor grupe prisjetili smo serije tekstova o djelovanju prva države koje smo objavili na Maxportalu. Pisali smo o nemoći, neradu i neredu DORH-a i Uskoka u brojnim važnim pravosudno-političkim slučajevima u Hrvatskoj. Finacijsko izvješće Agrokora pokzao je  kriminal epskih razmjera. Što su kroz sve ovo vrijeme radili Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, DORH i Uskok. Da su pokazali imali zrnce profesionalnosti i mrvicu građanske hrabrosti, propast Agrokora bila bi spriječena mnogo ranije, a štea neusporedivo manja.

Ovaj tekst napisan je u ožujku 2017. godine, a aktualan je kao da pisan danas popodne, nakon objave izvešća o Agrokoru.

Maxportal je već objavio više prijava upućenih Ministarstvu pravosuđa RH, svim nadležnim tijelima i institucijama, Republike Hrvatske te svim saborskim zastupnicima vezano uz Ministarstvu pravosuđa prijavljene nezakonitosti i nepravilnosti u radu odgovornih osoba Županijskog državnog odvjetništva, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Objavljeno je da su Mladen Bajić, Sani Ljubičić, Dinko Cvitan, Boris Koketi, Saša Manojlović,  Željka Pokupec i Sunčice Blažević  kao službene osobe u razdoblju 2009.g. – 2016.g. sakrivale službenu dokumentaciju iz spisa istrage, plaćale sudske vještaka po 11 puta većim cijanama od propisanih čineći štetu državnom proračunu u iznosima od više stotina tisuća kuna.

Objavljeno je da su navedeni kršili zakone, zakonom propisane procedure i zakonom propisane rokove pri provođenju istražnih radnji i donošenju državno-odvjetničkih odluka, oglušile se postupati sukladno nalogu Hrvatskog sabora, kršile zakone i Poslovnike državnog odvjetništva koje je donijelo ministarstvo pravosuđa na prijedlog glavnog državnog odvjetnika, te počinile kaznena djela krivotvorenja službenih ili poslovnih isprava kažnjivo po čl. 279, st. 1 i 2 KZ-a.

Objavljeno je da su ovjeravali neistinitog sadržaja kažnjivo po čl. 281, st. 1 i 2 KZ-a, oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenog spisa kažnjivo po čl. 318 KZ-a, sprečavanje dokazivanja kažnjivo po čl. 306, st. 1 i 2 KZ-a, lažno prijavljivanje kaznenog djela kažnjivo po čl. 304, st. 1 i 2 KZ-a, zlouporaba položaja i ovlasti kažnjivo po čl. 291, st. 2 KZ-a, slijedom čega su prijavitelji/oštećenici Fantazija projekt i dr. zatražili inspekcijski nadzor Ministarstva pravosuđa nad radom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Sani Ljubičić, županijska državna odvjetnica u Zagrebu krivotvorila službenu ispravu za određivanje istražnog pritvora u predmetu tzv. „HPB Bankomat“

Nekad medijski eksponirani slučaj tzv. „HPB Bankomat“ kojeg je ispred USKOK-a prije više od 7 godina pokrenula i vodila bivša zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, sada županijska državna odvjetnica u Zagrebu razotkrio je kriminal  unutar državnog odvjetništva i USKOK-a  čime rame uz rame s krivotvoriteljima putnih naloga iz Vlade Republike Hrvatske narušavaju temelje pravnog i demokratskog sustava.

Ono što je činjenica, zasad im jako dobro ide. Teško je i naborjati sve zlouporabe bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić koju je njezin bivši šef Dinko Cvitan dolaskom na mjesto glavnog državnog odvjetnika unaprijedio na mjesto ni manje ni više nego županijske državne odvjetnice u Zagrebu pod čijom kontrolom se zataškavaju brojne zlouporabe državnog odvjetništva koje su prijavljene Ministarstvu pravosuđa, a prema informacijama kojim raspolažemo  o svemu su izviještene i nadležne europske instance.

Maxportal je već objavio dokument koji je potpisala zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić dana 30.prosinca 2009.g. u kojem je lažno prikazala kako su tvrtke „Fantazija sport d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija zabavni park d.o.o. i Fantazija projekt d.o.o. kreditirane od Hrvatske poštanske banke  u znatnim iznosima“ te obrazlažući rješenje USKOK-a navodi da je zbog toga „pritvor potreban radi prikupljanja daljnjih podataka dokazima, obzirom da je kriminalistička obrada i nadalje u tijeku u pravcu utvrđivanja daljnjih podataka o dokazima odnosno identitetu osoba…“

Iz provjerenih izvora i Hrvatske poštanske banke dobili smo informaciju kako niti jedno od navedenih tvrtki Fantazija iz Samobora nije kreditirana od strane Hrvatske poštanske banke, te da Hrvatska poštanska banka nikada nije plasirala nikakva, a kamoli znatna sredstva tvrtkama Fantazija iz Samobora, kako je to lažno napisala zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić u svom rješenju za određivanje istražnog pritvora od 30.prosinca 2009.godine.

A sada bi USKOK-ovi krivotvoritelji provodili istrage protiv krivtvoritelja putnih naloga u Vladi Republike Hrvatske.

Što reći drugo no „jebo te led“ kao što je to kroz pjesmu obradio poznati hrvatski komičar, voditelj, imitator i glazbenik  Luka Bulić.

HBP Bankomat: Bilo je to godine 2009.g.! Sada je 2017.g.

Bilo je to godine 2009. kada su našu Hrvatsku zadesile nesreće, odnosno Bajićeve i Cvitanove spektakularne iistrage i procesi koji su državu koštale stotine milijune kuna, a sveukupna šteta po gospodarstvo zbrajati će nadolazeće Vlade i generacije.  17. veljače 2017.g. na Županijskom sudu u Zagrebu održano je ročište u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ koji je pokrenut još 2009.g. godine, dakle prije više od 7 godina kao jedan od medijski najeksponiranijih procesa.

Odlukum Županijskog suda u Zagrebu u petak 17. veljače 2017.g. odbačeno je vještačenje USKOK-a izrađeno od splitskih vještaka Ante Blaževića i Vladimira Krkleca, te su odbijeni i prijedlozi USKOK-a na nadopunu vještačennja.

Trojac u sastavu Mladen Bajić, Dinko Cvitan i Sani Ljubičić kao tadašnja Cvitanova zamjenica u USKOK-u i glavna operativka pokrenuli su 2009.g. predmet tzv.  „HPB Bankomat“ u kojem su 7 godina kasnije na vidjelo isplivale brojne nezakonitosti i nepravilnosti u radu sudskih vještaka,  bivše  zamjenice ravnatelja USKOK-a, sada županijske državne odvjetnice u Zagrebu  Sani Ljubičić, zamjenika ravnatelja USKOK-a Saše Manjolovića, te više odgovornih osoba Državnog odvjetništva koja su prijavljena Ministarstvu pravosuđa, nadležnim tijelima Republike Hrvatske. ali i europskim pravnim instancama.

Kako doznajemo iz odvjetničkih krugova, vještačenje splitskih vještaka Ante Blaževića i Vladimira Krkleca kojeg je USKOK ne platio, već po cijeni 11 puta većoj cijeni od propisane preplatio, dobit će svoj epilog i na sudu. Iz odvjetničkih krugova  optuženih saznajemo kako su u završnoj fazi i kaznene prijave protiv sudskih vještaka,  bivše  zamjenice ravnatelja USKOK-a, sada županijske državne odvjetnice u Zagrebu  Sani Ljubičić, zamjenika ravnatelja USKOK-a Saše Manjolovića, te više odgovornih osoba Državnog odvjetništva koje su bile involvirane u nezakonitim radnjama u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, a kako saznajemo predloženo je i više svjedoka koji obnašaju službene dužnosti u pravosuđu.

No imena predloženih svjedoka  nismo uspjeli doznati. Mediji su već objavili i video zapise o sakrivanju dokumentacije iz spisa istrage u predmetu tzv. „HPB Bankomat“, krivotvorenju službenih isprava od strane USKOK-a, i brojne druge zlouporabe sudskih vještaka i USKOK-a koje su razotkrivene i zabilježene kamerama Z1 televizije na raspravama Županijskog suda u Zagrebu.

Nakon što su u emisiji „Markov trg“  na Z1 televiziji prikazani šokantni video zapisi sa ispitivanja sudskih vještaka Krkleca i Blaževića vezano uz krivotvorenje vještva, spregu državnog odvjetništva i USKOK-a, sakrivanje dokumentacije iz istrage od strane zamjenika ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić i Saše Manojlovića, nezakonito preplaćivanje sudskih vještaka u stotinama tisuća kuna, na vidjelo su isplivale i brojne druge zlouporabe USKOK-a i sudskih vještaka koji su u nalaz i mišljenje unosili neistinite podatke na temelju kojih su konstruirali optužnicu u predmetu „HPB Bankomat“.

Ispitivanjem sudskih vještaka 2016.g. utvrđeno je kako su dijelovi nalaza i mišljenja još 2010.g. ostali zaglavljeni u printeru sudskog vještaka Vladimira Krkleca, kako su u nalazu i mišljenju navedeni neistiniti podaci koji su u suprotnosti s dokumentacijom koja se nalazi u spisu USKOK-a

Utvrđeno je i da su sudski vještaci dobivali dokumentaciju i usmene naloge isključivo od strane zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, kako sudskim vještacima od strane zamjenice ravnatelja USKOK-a nije data na uvid cjelovita dokumentacija koja se nalazila u spisu USKOK-a već samo dijelovi dokumentacije prema odabiru zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić.

Utvrđeno je i da izrađeno vještvo za margin kredite koje je sastavnim dijelom pisanog naloga USKOK-a uopće nije priloženo niti uz jednu od više optužnica koje su od strane Županijskog suda u Zagrebu vraćane USKOK-u, a koja optužnica je u konačnici i odbačena rješenjem Županijskog suda u Zagrebu.

Utvrđeno je i za pojedine optužene klijente Banke uopće nije niti izrađeno vještvo za kredite po kojima su optuženi, kako su lažno prikazivane obveze klijenata prema Banci iako iste ne postoje te brojne druge zlouporabe koje teško optužuju ne samo sudske vještake i službene osobe iz državnog odvjetništva i USKOK-a, već i Upravu Hrvatske poštanske banke na čelu s Čedom Maletićem.

CVITANE, PODNESI IZVJEŠĆE I ODSTUPI U INTERESU REPUBLIKE HRVATSKE!

Cvitanovo Izvješće o radu državnih odvjetnišrava ne sadrži podatke o tome koliko su državna odvjetništva i USKOK pod Bajićevim i Cvitanovim vodstvom u proteklih 14 godina potrošili državnog novca na plaćanja sudskih vještaka, kao niti podatke na koji način se vrši odabir sudskih vještaka od strane državnog odvjetništva i USKOK-a. putem javnog natječaja ili telefonskim putem na poziv glavnog državnog odvjetnika kao što je to bio slučaj u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ u kojem su sudski vještaci preplaćeni po 11 puta većim cijenama od propisanih čime je državnom proračunu nanijeta šteta od više stotina tisuća kuna.

Kazneni postupak protiv odgovornih osoba USKOK-a Sani Ljubičić i njoj nadređenog šefa Dinka Cvitana trebao bi biti znatno kraći obzirom na već postojeću državnoodvjetničku i sudsku praksu proizašlu iz slučaja bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca koji je po optužnici USKOK-a pravomoćno osuđen i već odslužio kaznu bezuvjetnog zatvora radi preplaćivanja naručene studije i prouzročene štete državnom proračunu.

Koliki je opseg kriminalnih radnji počinjen od strane državnog odvjetništva, USKOK-a, Hrvatske poštanske banke d.d., sudskih vještaka i ostalih involviranih osoba u predmetu „HPB Bankomat“ ostaje nepoznanica, no prema riječima odvjetnika optuženih i to će uskoro biti predmetom sudskih postupaka.

I  predsjednik Živog zida, saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić u više navrata javno je ukazivao na kriminal u DORH-u i USKOK-u, te pokrenuo pitanje odgovornosti državnog odvjetništva i USKOK-a koji je sudskim vještacima iz Splita platio vještačenje po cijeni 11 puta većoj od propisane čime je sudski vještak Vladimir Krklec nezakonito stekao imovinsku korist u iznosu većem od  288.350,00 kuna, te je u istom iznosu oštećen državni proračun.

Cvitanovo Izvješće o „radu“ državnog odvjetništva odgođeno je za 30-ak dana, pa početkom travnja kada će Dinko Cvitan te ministar pravosuđa Ante Šprlje i njegova desna ruka državna tajnica Maja Grubišin imati priliku odgovarati na pitanja saborskih zastupnika.

Jer bolje odstupiti, nego odgovarati.

D. Lukić/foto:pxll/facebook

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->