Krstičević o zabrane ulaska u Srbiju: “Smeta im što sam ratni pobjednik”

travanj 26, 2018 maxportal
Share Button

Srbijanska vlada odlučila je danas proglasiti nepoželjnom osobom hrvatskog ministra Damir Krstičevića, priopćeno je u Beogradu.“Vlada Republike Srbije je na današnjoj sjednici odlučila o mjerama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima potpredsjednik vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Кrstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju”, navedeno je u priopćenju objavljenom poslije današnje sjednice.

Krstičević je nakon proglašenja odluke rekao kako je ova odluka neopravdana te da više govori o Srbiji.

– Možda je razlog ove odluke moje sudjelovanje u Domovinskom ratu, možda što sam bio zapovjednik 4. gardijske brigade, može biti puno razloga. Ono što sam radio i što sada radim, časno služim Hrvatskoj – rekao je Krstičević , dodajući da Hrvatska želi suradnju i dijalog.

Krstičević je također rekao da su Vulin i on dva različita svijeta.

– Moj fokus je razvoj i jačanje Hrvatske vojske i Sustava domovinske sigurnosti od interesa za Republiku Hrvatsku. U svom radu uvijek želim biti odgovoran, voditi se vrijednostima i nikad ne činiti drugome nešto loše što ne želim da drugi čine meni.

Naša odluka je opravdana, odgovorili smo na provokaciju kao što bi učinila svaka suverena demokratska država. Ja osobno nikoga nisam provocirao, ali mogu se nositi s njihovom odlukom. Institucije hrvatske države će zasigurno znati odgovoriti na ovu odluku – rekao je Krstičević.

– Ja sam uvijek za suradnju, znate da i danas Hrvatska vojska puno surađuje sa svima, s našim partnerom SAD-om, Velikom Britanijom, Izraelom. Potrebna nam je suradnja, surađujemo s našim susjednim državama i uvijek Hrvatska želi suradnju, dijalog, fokusiranost na budućnost i to je ta Hrvatska, članica NATO-a, članica Europske unije, koja je usmjerena na budućnost, to je ozbiljna, moderna država koju imamo – rekao je Krstičević.

Srbijanska vlada u priopćenju je navela da je mjere reciprociteta donijela “kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH od 21. travnja 2018. o zabrani ulaska ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina” na teritorij Hrvatske.

MP/foto:

Komentari
Share Button