Lex Agrokor: Vlada priprema zakon kojim će spasiti Todorića

ožujak 24, 2017 maxportal
Share Button

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji najavila je kako će Vlada uskoro donijeti poseban zakon koji bi se primjenjivao samo na ‘sistemski važne kompanije’, točnije na kompanije koje imaju najmanje 8.000 zaposlenika i najmanje milijardu kuna duga koji kompanija sama više ne može servisirati“Vlada priprema zakonodavni i institucionalni okvir u cilju zaštite cjelokupnog hrvatskog gospodarstva kada se sistemski važna kompanija suoči s poteškoćama koje nije u stanju sama riješiti”, rekla je ministrica Martina Dalić.

Napomenula je kako Vlada novi zakon ne priprema specifično za Agrokor , ali i da bi se novi zakon mogao primijeniti i na Agrokor.

“Cilj, svhra i razlog za ovaj zakon je stvaranje uvjeta za sistemski bitne kompanije ako se nađu u problemima. Želim poslovno naglasititi da ovaj zakon ne pripremamo za Agrokor ili Todorića. No, ako bi situacija u Agrokoru to zahtijevala, to bi se moglo primijeniti i na njih. Vladi ovaj zakon omogućava zaštitu ekonomije”, rekla je Dalić.

Dodala je i kako Agrokor nije jedina tvrtka u Hrvatskoj na koju bi se eventualno mogao primijeniti ovaj zakon.

“Voljela bih da se ovaj zakon nikada ne primijeni ni na jednu kompaniju. Osnovni je cilj primjene specijalnog zakona stvoriti uvjete za isplatu dobavljača i normalno poslovanje kompanije dok traje poslovno, vlasničko i drugo restrukturiranje”, objasnila je Martina Dalić.

MP/foto:cropixKomentari
Share Button