Miletić odbio srpskog pjevača: “Taj Drljača u Puli neće nastupiti za doček Nove godine”

siječanj 5, 2018 maxportal
Share Button

NAKON što je u medijima jutros objavljeno kako je Pula pokrovitelj nastupa Bore Drljače na proslavi pravoslavne Nove Godine u pulskom Domu hrvatskih branitelja, oglasio se i gradonačelnik Pule i šef IDS-a Boris Miletić.“Kratko i jasno – taj lik Drljača neće nastupiti za doček Nove godine. Točka”, napisao je Miletić.

Miletić je uskratio informaciju kako je uopće došlo do toga da čovjek, koji je veličao Kapetana Dragana, pjevao o SAO Krajini i Karadžiću te hvalio četnike i popa Momčila Đujića, uopće može nastupiti i to pod pokroviteljstvom Grada Pule, Istarske županije i Srpskog narodnog vijeća.

I u Domu Hrvatske vojske u Puli.

Sat vremena kasnije Miletić je, kao gradonačelnik Pule, objavio službeno priopćenje:

“Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, 13. siječnja 2018. godine.

Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo.

U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu.”

 

Komentari
Share Button