Mrak Taritaš: Nosila sam štafetu, pušila sam travu, a pušili su je i moji sinovi

ožujak 26, 2017 maxportal
Share Button

Anka Mrak Taritaš, kandidat HNS-a i SDP-a za gradonačelnika Zagreba, rođena Bjelovarčanka, u Zagreb je  došla na studij, a za Express je otkrila manje poznate detalje iz svog života.Oduvijek je, kaže, bila tvrdoglava i nemirong duha, ali problema u školi s njom nije bilo. Bila je odlična učenica u Bjelovarskoj gimnaziji te je redovito nosila štafetu predsjedniku bivše države Josipu Brozu Titu.

“Bila sam odlična učenica, pohađala sam i vjeronauk, ali u crkvi, ali sam išla i u glazbenu školu, svirala sam harmoniku, koju sam baš neki dan prodala jer mi više ne treba. Ali onu pravu harmoniku, s klavijaturama, koju sam odlično svirala”, s nekim ponosom mi priča ovo Anka koja je ima dobila po teti.

U Zagreb je došla studirati. Grad joj nije bio nepoznat jer, kaže, često je dolazila u posjet s roditeljima. Njezin otac je htio da upiše pravo, ali ona je odabrala ipak arhitekturu.

“Išla sam na tri prijamna ispita – na šumarstvu sam bila prva, na pravu osma, a na arhitekturi 20. po rang listi. No ipak sam se odlučila za arhitekturu i diplomirala druga u generaciji”, rekla je Anka.

Dok je studirala, obilazila je kina i koncerte, a priznala je i da je probala joint.

“Da, pušila sam travu nekoliko puta, ali mi je svaki put bilo zlo od toga, pa poslije više nisam pokušala. Silno sam se trudila da počnem pušiti tamo negdje kad sam bila maturantica, ali nisam uspjela, nije mi išlo”.

Također je priznala da je svjesna da su njezini sinovi sigurno probali travu, ali Mrak Taritaš je na njih iznimno ponosna. Tvrdi da ih je dobro odgojila i da nikad nije bilo tajni između njih. Kaže da je na njih prenijela samostalnost koju je ugradila u njih kroz jedrenje, njezin najdraži hobi i strast.

MP/foto:ExpressKomentari
Share Button