(NE)OČEKIVANO: Kazimir Bačić izabran za glavnog ravnatelj HRT-a

veljača 17, 2017 maxportal
Share Button
KAZIMIR BAČIĆ izabran je za novog ravnatelja HRT-a. Za njega je glasalo 90 zastupnika,  je 12 bilo suzdržano. Do izbora Bačića došlo je u zadnji tren nakon dogovora HRT-a i Mosta

‘Ako već dugo vrijeme traje sukobljavanje na HRT-u, onda nije za očekivati da će HRT obavljati zakonom propisane obaveze. Zato je dobro da je postignut dogovor’, kazao je u saborskoj raspravi SDSS-ov Milorad Pupovac.

‘Razumijemo da to nije dovoljan korak, ali je nužan korak’, poručuje. ‘Važno je da se usuglašavanje nastavi, a ako je moguće i da u to budu uključeni kolege koji nisu u vladajućoj većini’, rekao je.

Važno je da se zadrži tolerantnost, pluralizam i objektivnost na HRT-u, dodao je Pupovac. Što se tiče samog Kazimira Bačića, dobro je, poručuje Pupovac, da se on usmjerio na pojeftinjenje poslovanja. ‘Odluka da se regionalni centri vrate je dobra’, kazao je Pupovac.

Primjećujemo da pada kvaliteta, razina entuzijazma i nade da će se dogoditi velike promjene na HRT-u, kazao je HNS-ov Goran Beus Richembergh.

‘Problemi na HRT-u su bremeniti. Može se reći da čovjek koji radi 32 godine na HRT-u sigurno zna kako to  sve tamo funkcionira’, rekao je HNS-ovac. No ako Bačić misli nešto napraviti, nastavlja, mora popraviti sustav javne nabave i vanjsku produkciju. Poručio je da će i HNS podržati Bačića. ‘Samo zato da ga od ponedjeljka možemo vući za uši i propitivati što napravio’, kazao je HNS-ovac.

SDP će oko izbora, kazao je Arsen Bauk, biti suzdržan. ‘Ne sporimo vladajućoj većini da se dogovori, ali sporimo kako su to napravili, da se još jutros nije znalo tko je favorit’, rekao je Bauk.

Do ovakvog dogovora je moralo doći jer imamo zakonski rok’, poručio je HDZ-ov Jasen Mesić. ‘Ne trpimo i nećemo trpiti tajne anekse na plaće, nećemo trpiti nepoštivanje zaključaka Sabora, inzistirat ćemo na racionalizaciji, da se stvore financijski i materijalni uvjeti za smanjenje pretplate. Jer želimo dugoročno očuvati javni medijski servis’, rekao je Mesić.

‘Istina je da smo se dogovarali nešto duže. Mislim da ćemo izborom Bačića dobiti osobu koja poznaje sustav i koja će zadovoljiti zahtjeve i političkih stranaka i javnosti’, kazao je Mostov Miroslav Šimić. Slijedilo je glasovanje i HRT je dobio novog glavnog ravnatelja.

MP/foto:mpKomentari
Share Button