Njemačka u lovu na teroriste: ”Znamo tko su, žive u Münchenu, planirali su raznijeti dvije postaje!”

siječanj 1, 2016 maxportal
Share Button

NJEMAČKA policija intenzivno traži sedam osumnjičenih terorista koji su se planirali raznijeti na Münchenskim željezničkim stanicama tijekom dočeka Nove godine. Francuske i američke obavještajne agencije dali su Nijemcima imena sedmero Iračana koji žive u Münchenu i koji su htjeli izvesti pravi masakr. Policija vjeruje da su povezani s ISIS-om.

U lovu na teroriste sudjeluje više od 500 ljudi, ali još nema nikakvih uhićenja, rekao je šef policije u Münchenu Hubertus Andra.Također, razina terorističke opasnosti ostaje i dalje visoka. Dvije željezničke postaje u petak rano ujutro otvorene su nakon što ih je policija zatvorila na Staru godinu no proglašena razina povišene opasnosti i dalje je na snazi.

– Još ju ne možemo ukinuti. Upozorenje na povišenu razinu opasnosti i dalje je na snazi – kazao je glasnogovornik policije.

policija, nemačka terorizam kolodvor

U policiju su rekli da se napad trebao dogoditi tijekom noći i ljudi su na vrijeme upozorene da izbjegavaju dvije željezničke postave.

– Vjerujem da smo donijeli pravu odluku. Nije imalo smisla riskirati kada smo točno znali lokacije napada i vrijeme  – rekao je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann.

Tijekom noći vlakovima nije bilo dozvoljeno da se približe spomenutim postajama, a nakon što su bile evakuirane oko njih je postavljen kordon, a teško naoružana policija blokirala je ulaze.

Dvije željezničke postaje u Münchenu ponovno su rano ujutro u petak otvorene, nakon što su bile zatvorene na Staru godinu pa vlakovi sada ponovno mogu koristiti glavnu željezničku postaju u Münchenu, kao i drugu u okrugu Pasing, kazala je glasnogovornica policije, dodavši da će službenici i dalje provoditi nasumične provjere pojedinaca.

Tijekom noći vlakovima nije bilo dozvoljeno da se približe spomenutim postajama, a nakon što su bile evakuirane oko njih je postavljen kordon, a teško naoružana policija blokirala je ulaze.policija, njemačka terorizam 3

Akcija njemačkih vlasti pridonijela je nervozi u mnogim europskim glavnim gradovima na ispraćaju Stare godine, pa su pojačane mjere sigurnosti nakon što je u proteklih godinu dana zabilježeno niz terorističkih napada, a najveći se dogodio u studenome u Parizu, kada je ubijeno 130 ljudi.

Razina terorističke opasnosti u Münchenu ostaje i dalje visoka.

MP/Hina/Fotodpa

Komentari
Share Button