Novinar Edi Škovrlj pred otkazom na HRT-u zbog ‘prepada’ na poštu

veljača 27, 2017 maxportal
Share Button

NOVINAR HRT-a Edi Škovrlj namjeravao je prošli tjedan u Zadru pripremiti prilog kako je, zbog sigurnosnih razloga, tijekom karneva osobama s krabuljama zabranjen ulazak u poštanske urede i poslovnice Hrvatske pošte. No, snimanje priloga nije prošlo normalnim tijekom.

Portal direktno.hr piše da je poznati novinar iz dopisništva HRT-a u Zadru snimao prilog s planom da prerušena osoba, unatoč zabrani, uđe  u prostorije jedne pošte u Zadru. No, djelatnici pošte nisu to znali i nisu to dobro prihvatili. Navodno je došla policija i intervenirala.

S HRT-a su pak najavili utvrđivanje odgovornosti novinara i urednice:

“Obavješćujemo Vas kako je kolega Edi Škovrlj namjeravao pripremiti televizijski prilog o tome kako je zbog sigurnosnih razloga tijekom trajanja karnevalskih slavlja osobama s krabuljama zabranjen ulazak u poštanske urede i poslovnice Hrvatske pošte d.d.

Temeljem očitovanja mjerodavnih u Hrvatskoj pošti d.d. utvrđeno je kako snimanje spornoga priloga nije najavljeno u skladu sa sigurnosnim protokolima Hrvatske pošte d.d. zbog čega su stručne službe Hrvatske radiotelevizije u petak poslijepodne pokrenule postupak utvrđivanja odgovornosti novinara i urednice”.

Neslužbeno doznajemo da je uobičajena praksa za ovakav gaf opomena pred otkaz ili čak izvanredni otkaz. No, uvjereni smo da se to ipak neće dogoditi jer je riječ o jednom od ponajboljih novinara nacionalne tv kuće kakvih na HRT-u nema u izobilju.

MP/direktno/foto:hrtKomentari
Share Button