Oduzeli joj stan zbog 1400 kuna duga za stambenu pričuvu i prodali ga na dražbi

ožujak 7, 2017 maxportal
Share Button

Danici Pavlić (47), koja živi u Njemačkoj, stan u Koprivnici prodali su na dražbi zbog duga od 1400,19 kuna za stambenu pričuvu iz 2011. godine, pišu 24 sata.

 “Kad sam prošli tjedan došla u Koprivnicu i ispred vrata mojega stana u Ulici Frana Galovića 6 ugledala muškarca i ženu kako na vratima mijenjaju moje prezime, ostala sam, najblaže rečeno, bez riječi”, kazala je Pavlić.

Naknadno je doznala da su to novi vlasnici stana koji su ga kupili na dražbi tvrtke Stambeni servis.

 

Pavlić tvrdi da je navedeni stan kupila 2001. godine, a sporni dug traje navodno od 2011. Kaže da osjeća prevarena, u međuvremenu je plaćala pričuvu i režije i nije imala nikakvih problema.

Ističe da je i to dokaz da ne bježi od obaveza, ali i da se na uplatama moglo vidjeti da nije iščezla s lica zemlje. Jer, napominje, svi ostali računi su joj stizali na stan u Ulici Frana Galovića, a da su došle opomene i njih bi platila.

Nema račun u Hrvatskoj pa joj nisu mogli sjesti na primanja

Nikad nisam od suda dobila poziv da sam nešto dužna – rekla nam je gospođa Pavlić. Sud je po službenoj dužnosti angažirao odvjetnicu Sonju Dušić Poljak da zastupa gospođu Pavlić u postupku deložacije iz stana.

Datum deložacije još nisu odredili.

Njezina odvjetnica Sonja Dušić Poljak kaže da je pravosudna priča najvjerojatnije završena, no još se ne misle predati. Tek im ostaje istražiti je li bilo propusta uoči i tijekom ovršnog postupka.

– Time se nisam mogla baviti ranije jer sam gospođi dodijeljena kao privremeni zastupnik tek kad je rješenje bilo pravomoćno. Dakle, kad je sve praktički bilo gotovo – ističe odvjetnica Dušić Poljak, navodeći da je u tom smislu sve provedeno po zakonu, no očito zakon ima rupe.

Za razliku od suda i policije odvjetnica brzo našla adresu

Za razliku od suda, odvjetnica je uspjela brzo, ali slučajno doznati njezinu adresu. Međutim, postupak je bio gotov pa to nije moglo utjecati na ishod.

Odvjetnica ističe da u trenutku kad je dobila predmet, nije znala tko je Danica Pavlić, niti je bivša vlasnica znala da se vodi postupak protiv nje. Glavni razlog, dodaje, takvog raspleta bilo je to što nitko od mjerodavnih, barem tako tvrde, nije mogao doznati gdje boravi vlasnica stana.

U međuvremenu su “iskrsnule” čak tri adrese njezine klijentice, jedna u Vinodolskom odvojku, druga u Ulici Frana Galovića i treća u Saarbrückenu u Njemačkoj. Ako su opomene slali na Vinodolski odvojak, proces bi mogao dobiti novi tijek jer Danica Pavlić ondje ne živi već godinama.

– Čudi me, jer više puta je dolazila i odlazila iz Hrvatske, zar na granici nisu mogli detektirati njezine podatke – pita se odvjetnica.

I nova vlasnica šokirana

Odvjetnika Stambenog  servisa Goran Radišić kaže da je situacija čista i jasna.

– Postupak je gotov i nema se tu što reći. Pokušalo se na različite načine doći do bivše vlasnice, no prebivalište nam je bilo nepoznato. To što se ona nije javljala, niti znala za ovakvu naplatu, ne odgađa njezino izvršenje. Druga stvar bila bi da smo znali gdje živi, pretpostavljam da bi možda sve završilo drukčije – objasnio je koprivnički odvjetnik Radišić.

Daljnja procedura je jasna, napominje odvjetnik Goran Radišić, čim se bivša vlasnica javi sudu da je stigla s podacima, dobit će novac za koji je kupljen stan. Naravno, umanjen za naplaćeni dug i troškove.

Nova vlasnica stana Ana Marija Međurečan nije htjela davati izjave, kratko je rekla da je stan kupila na dražbi na koju se mogao javiti svatko. Njezina odvjetnica Lidija Rukavina kazala nam je samo da je useljenje njezine klijentice odgođeno jer je stan zaključan i u njega ne može ući.

Na silu ne možemo jer to bi bilo protuzakonito – kaže odvjetnica Rukavina.

Stan na drugom katu na dražbi je prodan za 146.000 kuna. Danica Pavlić kaže da je ranije procijenjen na 219.000 kuna.

Foto: Valentino Štefanek / Podravski listKomentari
Share Button