ONI SU ZBILJA DVA SVIJETA: Krsto je primljen o Hall of Fame US Army, a Vulin ne može ni na Kosovo

travanj 28, 2018 maxportal
Share Button

Hrvatski ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević 22. svibnja će biti svečano primljen u američki vojni Hall of Fame.Dogodit će se to pred studentima i osobljem US Army War Collegea, koji je Krstičević pohađao krajem 90-ih godina, a hrvatski ministar ući će u poseban odjel namijenjen najuspješnijim stranim polaznicima ovog studija.

U hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu je, inače, obavijest o tome stigla 26. travnja, istog dana kada su vlasti u Srbiji Krstičevića proglasile personom non grata, stavljajući ga tako u ravan s tamošnjim ministrom obrane Aleksandrom Vulinom, kojemu je do daljnjega zabranjen ulazak u Hrvatsku zbog niza provokativnih i uvredljivih javnih istupa na račun Hrvatske.

– Ministar Vulin i ja , mi smo dva različita svijeta. Ja sam fokusiran na razvoj i na jačanje Hrvatske vojske, na jačanje sustava domovinske sigurnosti kao interesa Republike Hrvatske. U svom poslu vodim se uvijek vrijednostima, odgovornošću i ono što je najbitnije, nikad ne činim nikome drugome nešto što ne bih želio da netko drugi čini meni.

Takav sam bio u Domovinskom ratu i nakon prisilnog umirovljenja, rada u javnom sektoru i danas u Vladi. Naša odluka je bila opravdana, to je bio naš odgovor na provokacije od strane gospodina Vulina. To bi napravila svaka suverena moderna država koja vodi računa o suverenosti, dostojanstvu i nacionalnim interesima. Nikoga nisam vrijeđao, nisam rekao ništa što nije istina, nisam odlazio u Srbiju niti loše govorio, reagirao je tada Krstičević na potez iz Srbije.

Iz US Army War Collegea u obavijesti o Krstičevićevom ulasku u Hall of Fame navode da su počašćeni što će se on naći među ljudima s tim laskavim priznanjem, koje je ustanovljeno 1987. godine za sve polaznike koji su u međuvremenu ostvarili velika postignuća u svojim vojskama.

Prije nego su vlasti u Hrvatskoj zabranile Vulinu ulazak u zemlju već mu je zabranjen dolazak na Kosovo. Vlasti u Prištini u travnju su zabranile ulazak na teritorij te zemlje.

 

Vulin  se nakon pohvalio da može ući i izađi s Kosova, a da prištinske vlasti o tome ne znaju ništa i da ga ne mogu spriječiti da đođe na Kosovo kad poželi.

M.M. /foto:pxll/tanjug

Komentari
Share Button