OPET NA KLUPI: Ćiro preuzima drugoligaša iz malog grada u kojem je nađena nafta!?

siječanj 29, 2018 maxportal
Share Button

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević blizu je preuzimanja kluba iz druge bh. lige, Sloge iz Siminog Hana, gradića kraj Tuzle s oko 2.300 stanovnika– Mogu reći da sam izuzetno raspoložen za povratak u BiH nogomet. Samo bih u BiH otišao trenirati i raditi – rekao je Ćiro za sarajevski portal Klix.

Čelnik Sloge Azmir Husić u potrazi je za novim trenerom nakon što je klub raskinuo suradnju s Darkom Vojvodićem. Ćiro dobro poznaje Husića jer je s njim surađivao dok je radio u Slobodi iz Tuzle.

– Husić je vrlo nadaren za posao koji radi. Siguran sam da će napraviti uspjeh koji pobornici ovog kluba očekuju. Bio bih počašćen kada bih opet ostvario suradnju s njim, ovaj put u Slogi. U tuzlanskoj Slobodi smo surađivali na idealan način i jako bi me veselilo da dođe do nove ‘ljubavi’ – kaže Ćiro koji je bio i izbornik BiH reprezentacije.

Slogin čelnik Husić otkrio je da bi Ćiro mogao dobiti posao.

– Još uvijek nismo donijeli odluku o nasljedniku Vojvodića. Mogu samo reći da nas je Ćiro sa Slobodom jednom odveo u Premijer ligu BiH i nije isključeno da će priliku za taj uspjeh imati i sa Slogom. Naravno, ne kažem da će Ćiro biti novi trener, ali mogu reći da ću u povratku iz Berlina svratiti u Zagreb kako bih s njim obavio razgovore – rekao je Husić.

Simin Han je naselje u sastavu grada Tuzle. Prije Drugog svjetskog rata na nekoliko bušotina kraj Siminog Hana nađena je nafta. Vađenje je bilo započelo 1939. i prerađivano u rafineriji u Bosankom Brodu, a obustavljeno ratne 1943. godine.

Osim nafte Simin Han poznat je i po rudnku soli i Solani koja je izgrađena davne 1885. godine, a radi i posluje sve do danas.

Foto:klix.ba

Komentari
Share Button