OSTALA BEZ KUĆE: Deložirana Anita Kovač, bivša supruga Miše Kovača

veljača 21, 2017 maxportal
Share Button
Anita Kovač, bivša supruga popularnog pjevača Miše Kovača, i njezin partner Vinko Gulin, (na slici) ipak su deložirani u utorak iz njezine obiteljske kuće u Tribunju, a Anita Kovač je prevezena u bolnicu.Deložacija je počela jutros iznošenjem stvari iz restorana San Antonio u prizemlju kuće, a dovršena je u trenutku kad su novinari napustili mjesto događaja jer se očekivalo da će par ostati na katu još neko vrijeme jer je Anita Kovač odbila vozilom hitne pomoći otići u bolnicu. Prema riječima njezina partnera i odvjetnice, ona ima upalu pluća i ozbiljnih problema sa srcem.

‘Ovršiteljica je rekla da sutkinja (Anđelka) Bagic inzistira, neovisno o zdravstvenom stanju Anite Kovač, da se deložacija izvrši. Ja sam u tom trenutku uputila mail predsjednici Općinskog suda da je ovršenici život ugrožen i da takvo nešto nisam vidjela, neću reći da je nehumano, ali nije u skladu s uobičajenim postupcima, pogotovo jer je liječnik rekao da je zdravstveno stanje Anite Kovač složeno i da je se ne smije uznemiravati’, kazala je odvjetnica Doris Košta, dok je Anita Kovač u suzama sjedila u njezinu automobilu.

Foto: SibenikIn

Bilo joj je ponuđeno da ode u bolnicu, dodala je Košta, ‘ali ona je žrtvovala svoje zdravlje i život jer je znala da ako ode u bolnicu, vrata su za ovrhu otvorena’.

Sutkinja je od ovršiteljice tražila da se deložacija provede, ako ne milom, onda uz policiju’, ispričala je odvjetnica Košta. ‘Anita Kovač sad nema krov nad glavom i prvo ćemo je odvesti u bolnicu, a onda ćemo se pobrinuti da se negdje smjesti’, rekla je Košta.

Ovo je bio treći pokušaj deložacije Anite Kovač i Vinka Gulina iz kuće u Tribunju, koja je na javnoj dražbi prodana prije dvije godine obitelji Grbeša iz Zagreba za 1,14 milijuna kuna, a procijenjena je na oko 480.000 eura.

Ovršni postupak nad kućom pokrenuo je Talijan s kojim je Anita Kovač potpisala dokument o kupnji vanjskog šanka u obliku ružičastog Cadillaca. Kako priča Vinko Gulin, taj Talijan, inače vlasnik firme American Old Collections, dokument je s odvjetnicom Brankom Brkić Nakić ovjerio kod javne bilježnice, međutim bez prisustva Anite Kovač.

Foto: SibenikIn

‘Dali smo mu dvije i pol tisuće eura, a tada je digao ovrhu i po njemu smo dužni još oko 10 tisuća eura. Ugovor je falsificiran i ovjeren kod javne bilježnice Nakić, a njena nevjesta, odvjetnica Brkić, to je zlorabila. Falsificiran je potpis Anite, ona je potpisala da je dužna oko devet tisuća eura, da bi se kasnije popelo na 15 tisuća’, izjavio je Gulin prijepodne ispred kuće u Tribunju. Naknadno se, kaže, ispostavilo da je Anita Kovač potpisala ugovor s firmom koja je ugašena još 2003., ali da je na temelju tog ugovora Talijan podigao tužbu.

Odvjetnica Košta tvrdi da je ugovor nevažeći, budući da talijanska firma Old Collections u Hrvatskoj nije pravna osoba niti postoji od 2003. godine. Ističe i da je čula da obitelj Grbeša nije stvarni kupac kuće u Tribunju te da je podnesena prijava Uskoku.

MP/foto:pxllKomentari
Share Button