OTKAZ: Novinar Tihomir Dujmović prva je žrtva Agrokora

ožujak 30, 2017 maxportal
Share Button

Novinaru Tihomiru Dujmoviću, iako je drugi načitaniji utor u toj novini, zabranjeno je daljnje pisanje u Slobodnoj Dalmaciji.“Da, točno je, zabranjeno mi je daljnje pisanje u Slobodnoj Dalmaciji. Trenutno sam okupiran promocijama moje nove knjige tako da uopće ne želim spekulirati tko stoji iza još jedne zabrane”, rekao je Dujmović za narod.hr

Glede razloga koji su mu navedeni kao razlog otkaza daljnje suradnje Dujmović dodaje da su navedeni razlozi vezani uz ” potrebu štednje i smanjivanja troškova”.

Bolji poznavatelji prilika u Slobodnoj ističu da je dominantna lijeva struja u toj kući već dva puta pokušala izbaciti Dujmovića, ali je bivši glavni urednik Ivo Bonković stao uz njega jer su Dujmovićevi tekstovi bili među najčitanijim u Slobodnoj.  No, odlaskom Bonkovića i dolaskom Jadrana Kapora na mjesto glavnog urednika Slobodne situacija se promijenila.

Što, odnosno, tko je u takvoj situaciji natjerao urednike novine koja je u vlasništvu Marijana Hanžekovića da zabrani daljnje pisanje Dujmoviću u ovom trenutku nije jasno.

Neslužbeno samo saznali da je direktor u Slobodnoj Dalmaciji nazvao Dujmovića, požalio mu se da “pada naklada, da je kriza, da je manje reklama zbog slučaja Agrokor pa da moraju smanjit broj kolumnista“.

No, zanimljivo je da nisu otkazali suradnju nekim drugim, slabije čitanim autorima, jer je Dujmović po čitanosti bio na drugom mjestu među kolumnistima Slobodne Dalmacije.

M. Marković/foto:

Komentari
Share Button