OTVORENO PISMO BANDIĆU: “Budimir Lončar iza sebe je ostavio lokve krvi!”

veljača 11, 2019 maxportal
Share Button

Ne prestaju reakciju na odluku gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da dodijeli Medalju Grada Zagreba Budimiru Lončaru, posljednjem ministru vanjskih poslova SFRJ, nekadašanjem šefu OZNA-e na  zadarskom području.Otvorenim pismom Bandiću se obratio Ivan Lozo iz Imotskog, bivši emigrant, nekadašnji glavni tajnik Ujedinjenih Hrvata Europe.

“Gospodine gradonačelniče Bandiću!

Kao pravaš i pripadnik HSP-a te u svojstvu dugogodišnjeg i posljednjeg glavnog tajnika odnosno dopredsjednika nekadašnje hrvatske državotvorne emigrantske organizacije UHE (Ujedinjeni Hrvati Europe) čiji je prvi predsjednik Nikola Miličević 1980. od pripadnika zloglasne jugoslavenske tajne službe UDBA-e ubijen u Frankfurtu i koji je iza sebe ostavio suprugu i petero nejake djece, pridružujem se onima koji od Vas traže da povučete odluku od dodjeli Medalje Grada Zagreba Budimiru Lončaru.

Uz već od drugih pojedinaca i grupacija iznesene razloge po kojima Budimir Lončar ne zaslužuje dodjelu Medalje Grada Zagreba, već da bude procesuiran, naglasak stavljam na sudjelovanje Budimira Lončara kao nekadašnjeg šefa zloglasne OZNA-e i rukovoditelja posebnog odjela vanjskih poslova SFRJ pri likvidaciji hrvatskih političkih emigranata diljem svijeta.

Ime Budimira Lončara dovodi se, primjerice, u vezu s misterioznom otmicom emigranta prof. Drage Jileka 16. ožujka 1949. iz Rima u Beograd gdje je Jilek dugo držan zatvoren i ispitivan, a potom najvjerojatnije likvidiran. Po raspoloživoj izvornoj građi i svjedočanstvima pojedinaca Budimir Lončar je iza sebe ostavio lokve krvi.

Ako Budimiru Lončaru dodijelite Medalju Grada Zagreba smatrat ću da osobno opravdavate i odobravate sva ubojstva totalitarnoga jugo-komunističkoga poretka nad Hrvaticama i Hrvatima od Bleiburga do završetka Domovinskog rata.

Köln-Imotski, 11.veljače 2019.

Ivan Lozo, nekadašnji gl. tajnik UHE”

MP/Foto:pxll

Komentari
Share Button