PALAC GORE: Komšiću određen pritvor, odvjetnik kaže da je u šoku i pod stresom

veljača 25, 2017 maxportal
Share Button

SUDAC istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Davidu Komšiću, zbog ubojstva 19-godišnje Kristine Krupljan, doznaje se na sudu.Na prijedlog tužiteljstva Komšić je zatvoren kako tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke i dokaze, ponovio nedjelo, ali i zbog posebno teških okolnosti zločina za koji ga terete.

Devetnaestogodišnja Kristina Krpljan usmrćena je s više od 30 uboda nožem, a opisom kaznenog djela za koje je prijavljen David Komšić potvrđena je sumnja da je djevojka u vrijeme ubojstva bila trudna.

Kriminalističko istraživanje pokazalo je i da ubojica u vrijeme zločina nije bio pod utjecajem alkohola.

Zagrebačka policija protiv 20-godišnjeg Komšića podnijela je kaznenu prijavu za teško ubojstvo i to prema tri zakonska stavka koji propisuju kaznu od najmanje deset godina zatvora onomu tko

  • ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće,
  • blisku osobu koju je već prije zlostavljao.
  • počini ubojstvo iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

Policija je prije izvijestila da se Komšić sam predao, iako je neposredno nakon što je u srijedu navečer izbo djevojku u automobilu parkiranom na zagrebačkoj Peščenici, otišao s mjesta zločina.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Davidu Komšiću. Na prijedlog tužiteljstva Komšić je zatvoren kako tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke i dokaze, ponovio nedjelo, ali i zbog posebno teških okolnosti zločina za koji ga terete.

Policija je ranije izvijestila da se Komšić sam predao, iako je neposredno nakon što je u srijedu navečer izboo djevojku u automobilu parkiranom na zagrebačkoj Peščenici, otišao s mjesta zločina.

Fran Olujić, odvjetnik osumnjičenog Davida Komšića, novinarima je kazao do  je njegov klijent u teškom psihofizičkom stanju i stanju šoka. Nije želio ulaziti u detalje.

“On je u stanju šoka i stresa”, rekao je Olujić i ispričao je da su David i Kristina u vezi bilu od osnovne škole.

“U vezi su od sedmog ili osmog razreda, on nikad nije bio osuđivan. Protiv njega se vodi postupak radi prometne nesreće u travnju prošle godine. Što se tiče zabrana približavanja, toga nije bilo. Taj postupak koji se vodio je obustavljen jer je sama Kristina povukla sve optužbe i na sudu je rekla da su u izvanbračnoj vezi i da je trudna. Ona je to rekla u svojstvu svjedoka, odnosno oštećenog”

Osvrnuo se i na snimku koja se pojavila u medijima, a na kojoj se vidi kako David Komšić namiguje nekome.

“Ne znam kome je namigivao i dizao palac, ja to nisam vidio”, rekao je Olujić

MP/foto:screenshot

 

Komentari
Share Button