Pismo časnika HV-a: Za ruganje zastavi RH propisana je kazna do godinu dana zatvora! Što čeka MUP?

31 kolovoza, 2017 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gospodine Predsjedniče Vlade RH, Predsjedniče Sabora, Glavni državni odvjetniče, Ministre Pravosuđa, Ministre MUP –a,Potaknut događajima od 28. kolovoza 2017. godine u Zagrebu, a koje smatram eklatantnim primjerom kršenja članka 349. Kaznenog zakona RH („Narodne novine“ broj: 125/11 i 144/12 – Neslužbeni pročišćeni tekst), koji glasi:

Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.“; koji me, kao branitelja, dragovoljca, i umirovljenog časnika, HRVI, provociraju do srži, odlučio sam se na ovaj javni istup.

Po ne znam koji put, od stvaranja ove napaćene države, ne mogu se ne zapitati gdje ste, štitite li interese RH? Plaćeni jeste da to činite! Ali, zarađujete li vašu plaću? Jesu li to doista hrvatski interesi, ti koje tako beskompromisno štitite?

Pitam se ima li to veze s činjenicom da ste potomci očeva čiju su ideologiju i očeve porazili branitelji? Jeste li uopće u stanju odmaknuti se od stavova onih koji su vas odgajali i njihove ideologije ili, u ne mogućnosti oprosta i prihvaćanja hrvatskih heroja, iste vrijeđate i ponižavate.

Ne pada kruška ispod jabuke!

Dok smo vam vlastitom krvlju plaćali slobodu, vi ste se gurali na čelna mjesta države, za koju smo mi krvarili,  i po europskim metropolama žalili za Jugoslavijom. Kako tumačiti 28. kolovoza osim kao prešutnu dozvolu njenog tihog povratka? Sjetite li se uopće žrtava palih u domovinskom ratu, majki koje plaču za sinovima i kćerima, djece koja plaču za očevima i majkama? Vaš nitko nije zacvilio, zato i jeste kao i vaši očevi razmišljali samo o tome kako se nakrasti i kako se ugurati u vlast?

O kojem antifašizmu danas govorimo u RH? O onom koji simboliziraju zastave bivšeg Sovjetskog Saveza i bivše Jugoslavije? O partizanima, koji su i sami činili zločine prema svojim ideološkim ne istomišljenicima? Koliko je meni poznato, antifašizam je politički pokret utemeljen na najširim demokratskim osnovama i negaciji bitnih ideoloških postavki nacizma i fašizma. Dakle, da bi postojali Antifašisti moraju postojati i Fašisti. Gospodo, poštujem prave antifašiste kojih, nažalost, danas nema u RH. Već odavno su mrtvi jednako kao i fašisti protiv kojih su se borili.

Koji su to fašisti od kojih se danas brani RH? Branitelji i njima slični?!

Antifašizmu kao simbolu slobode i napretka, poštovanja različitosti ili povijesne istine u Hrvatskoj nema ni traga, zlorabi se riječ Antifašizam kao provokacija večinskog stanovništva.. Stoga je najveće kukavičko jaje podvaljeno ovoj državi kad je jugoslavensko-udbaška mašinerija antifašizam ugurala u Ustav RH, implicirajući da je RH nastala na antifašizmu.

Na kojem antifašizmu, Sovjetskog Saveza ili bivše Jugoslavije? Sudeći po vašoj (ne)reakciji na prosvjede, i jednom i drugom. Prokleta laž, čije će prokletstvo pratiti sve one koji su u tome sudjelovali i čija je jedina svrha financijsko zbrinjavanje partizanskih potomaka.  Koliko plaćamo partizanske mirovine tzv. partizana koji danas imaju 60 godina?

Gospodo, istina je jedna i jedina, a to je da je RH nastala iz Domovinskog rata!!! Izrasla je iz krvi i tijela branitelja koje danas progone i prozivaju upravo ti i takvi „antifašisti“, uz svesrdnu potporu aktualne politike! Kako vas nije stid?

A što je s „hrvatskim antifašistima“, herojima koji su krvarili za ovu zemlju, a protiv fašistoidne politike bivše Jugoslavije, čiju zastavu dozvoljavate da se danas vije u RH. Nije li antifašizam i borba za vlastitu državu? Kako su i kada ti isti postali prijetnja „antifašizmu u RH“. Gospodo, s obzirom na funkcije koje obnašate trebali bi ste znati da antifašizam nije ideološki neutralan i nije ga moguće odijeliti od ideologije. Stoga ga nikako ne bi trebalo koristiti u dnevn-opolitičke svrhe, a osobito bez jasnog određenja prema sadržaju navedenog pojma u hrvatskim okvirima.

Progonite Tompsona koji toliko veliča i voli svoju Domovinu, skidate ploče HOS-a, a ne smeta vam jugoslavenska zastava u glavnom gradu svih Hrvata, ne smetaju vam četnički spomenici po RH! Smetaju vam pjesme i pozdravi pod kojima smo kretali u bitke?! Naravno, jer vi ne znate što su strah, suze i krv.

Jednom je prilikom jedan francuski mirovnjak, u okolici Primoštena, tražio da mu se prevedu Tompsonove pjesme. Znate li što je rekao kad je dobio prijevode? Citiram: „Da mi u Francuskoj imamo nekog takvog, tko toliko veliča domovinu Francusku, dobio bi novi Napoleonov slavoluk!“.  

Danas se poraženi i djeca poraženih, digla i krvoločne zube iskesila, da taj ratnik i pjevač ne može nastupati po RH. Niti sam njegov promotor, a niti odvjetnik, ali s njegovim smo pjesmama išli u bitke!!! Njegove su nam pjesme dizale borbeni moral!!! A danas svjedočim da je producent te iste pjesme,  a nažalost i bivši Predsjednik RH, jedan od najvećih mrzitelja svehrvatskog. I pitam se ima li to veze s, još uvijek ne razjašnjenom, ulogom njegova oca u drugom svjetskom ratu!!! Zašto se povjesničari ne zabave s time? Možda bi nam to pojasnilo antihrvatski stav?

I dok Hrvate privodite i kažnjavate zbog verbalnog delikta, portale koji blate po svemu hrvatskom izdašno plaćate našim novcem. Pustite slobodu riječi, ne radi se kod nas o tome. Koja je to država toliko liberalna da više prava daje manjinama nego većini? Dokad ćete našim novcem financirati one koji rade protiv RH?

Gospodo, što ste uradili da bi i jedan izdajica bio osuđen, i jedan političar koji je radio protiv interesa RH zatvoren?  Tko je rekao da je RH agresor na BiH, tko je protiv generala svjedočio u Hagu? Vi im se klanjate, vi ih dižete u nebesa, pitam se jeste vi kao i oni?

Imate li muda pokušati provesti onu Putinovu: „Ovo je Rusija, ruski jezik, rusko pismo ….. Manjine koliko god vikale diskriminacija, neće dobiti ništa ako ne poštuju Rusiju, ruski jezik, kulturu.“?

I nemojte se izvlačiti na Europsku uniju. Unija ne traži obrnutu diskriminaciju. To je naprosto modus operandi prodane hrvatske politike i sluganskog mentaliteta hrvatske političke kaste.

Zašto šute generali? Čime je Gotovina, simbol Domovinskog rata, ucjenjen da se ne usudi stati na čelo ljudi kojima je zapovijedao? Zar se stide onih koji su u boj išli, i krvarili i ginuli pod njihovim zapovjedništvom?

Generali, jeste li kupljeni i/ili ucijenjeni? Imate li snage zapitati se što su i gdje su danas oni kojima ste zapovjedali? Jesu li ostavljeni od vas, jeste li ih izdali? Imate li snage sebi priznati istinu? Imate li snage dovršiti posao koji ste započeli? I stati na čelo razjedinjenih i često zloporabljenih braniteljskih udruga, i svojom čašću i integritetom pomoći obezglavljenoj i sad već očito diskriminiranoj braniteljskoj populaciji.

Zašto branitelja nema u policiji, državnim institucijama, a imaju odgovarajuće školske spreme i kompetencije? Bojite li ih se jer vole RH ili ima neki drugi razlog? Koliko branitelja s odgovarajućim kompetencijama ima u diplomatskim predstavništvima? Koliko branitelja ima u tajnim službama, koliko ….? Dijete nitko ne može voljeti više od majke!!

Kome je u interesu da su braniteljske udruge razjedinjene, bez smjera i kormilara, mnoge samo paravan za isisavanje novca. Zapasali su ih neki novi momci za koje se u ratu nije skoro ni znalo, a niti bi se i danas znalo da nisu bili na platnom spisku MORH-a. Branitelji, mali milijun udruga se osnovao da bi nas razjedinili, zapitajte se zašto!

Žalosno je, ali istinito da je bivša Milanovićeva vlada bila više pro-hrvatska od ove „hrvatske“. Antihrvatske se udruge i dalje financiraju hrvatskim novcem. Hrvatska im ne valja, ali zato kunu obožavaju! Sitni prekršitelji leže po zatvorima (Laco radi cca 6000 kn odležao 30 dana), a oni koji su ukrali i pronevjerili milijarde šeću slobodno.

Nitko ne reagira na naslov u jednom listu, „Lijepa Vaša, lijepo gori“. Čiji je interes da se ne otkrije „majstor“ svastike na Poljudu? Čiji je interes da se Slavonija iseli, a Dalmacija zapali? Čiji je interes da se u školama ne uči o Domovinskom ratu? Čiji je interes da u RH povijest pišu poraženi?

Gospodo, plašite li se, Boga, plašite li se suza djece čiji su očevi pali za domovinu, plašite li se da javno kažete ovo je Hrvatska i da radite u interesu RH? Štitite li hrvatske interese ili branite one koji imaju suprotne interese? Kada ćete smanjiti državnu administraciju, uhljebe, platiti školstvo, zdravstvo, policiju i vojsku? Kada ćete smijeniti korumpirane sudske kadrove? Zašto djeca branitelja ne mogu dobiti poslove u državnim institucijama, nego samo djeca onih koji vam vire iz pozadine?

Zašto proganjate branitelje, a istodobno opraštate deklariranim četnicima koji su počinili ratne zločine, ubijali na teritoriju RH? Dokle …? Hoćete li ispitati račune raznih Pupovaca, kao i njihovu imovinu koja je bolesno nesrazmjerna njihovim plaćama?

A branitelje deložirate, hapsite ….. Ne budite u nama želju za novim Domovinskim ratom za neovisnost RH kao i slobodu hrvatskog naroda.

Je li moguće da vam je na prvom mjestu vlast pod svaku cijenu? Jer ako vas ucjenjuju oni koji ne vole Hrvatsku, za svoj pišljivi glas, mijenjajte izborni zakon. Nema zagarantiranih saborskih mandata, nema privilegija za izbore, pa neka se žale kome hoće. Krajnje je vrijeme da se svima pokaže da se u Hrvatskoj moraju poštovati hrvatski zakoni, jezik, kultura …

Danas sam napokon oduševljen izjavom bivšeg Ministra branitelja Matića da će iseliti iz RH. Nikad ga nisam poštovao, ali ako održi obećanje poštovat ću ga vječno jer se drži one „ne mogu živjeti u državi koju ne volim“.

Samo se pitam gdje će seliti? Na istok (u tom slučaju motiv je jasan, ucjena, jer je vjerojatno radio za obavještajnu službu istočnih susjeda) ili na zapad (gdje je dok je bio ministar i pijančio po Londonu skupa s onim nesretnikom koji je izdao oca, heroja Vukovara, koju kunu maznuo) pa pod krinkom iseljavanja, te kunice ide trošiti. Kako drugačije objasniti iseljavanje 100%  radno nesposobne osobe!

Damire i Tomo u poziciji ste da politički spasite ono što se da spasiti od onog za što ste se borili! Još uvijek vjerujem u vas. No do kad?!

Očekujem da me sad hapsite, ne bi me iznenadilo… ili da moji najbliži ostanu bez pola??? A ne bi mi ni bilo ništa novo, već sam za vrijeme bivše Jugoslavije hapšen za verbalni delikt i to zbog pjesme „Marjane, Marjane“….

Ivan Tomić, umirovljeni časnik HV, branitelj, dragovoljac


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •