Plakati u Vukovaru: Policija privela 19-godišnjaka

veljača 26, 2017 maxportal
Share Button

Policija u Vukovaru pronašla je sumnjivca kojeg tereti da je na Trpinjskoj cesti prije nekoliko dana nalijepio morbidne crteže stabla s kojeg vise ljudi, a na kojem piše ‘Serbian Family Tree’ (‘Srpsko obiteljsko stablo’).Oz  Policijske vukovarsko-srijemske je potvrđeno da se provodi kriminalističko istraživanje nad jednim 19-godišnjakom iz Vukovara.

– Saznanja iz kriminalističkog istraživanja upućuju na sumnju da je tijekom noći, 23./24.veljače u Vukovaru, Trpinjska cesta, na nadstrešnici autobusnog stajališta postavio nekoliko naljepnica neprimjerenog sadržaja, navode u policiji.

Nakon što su se crteži pojavili, stigle su brojne osude na njihov sadržaj.

– To nije Hrvatska, već izolirani primitivizam ohrabren populističkim desničarenjem. Oni koji ovo rade spadaju u istu skupinu s četnicima, izjavio je za Jutarnji list ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

– Ovo je bolesno – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Njegov zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković prozvao je predsjednicu RH, premijera Andreja Plenkovića i lokalne vlasti da ovakve pojave osuđuju nedovoljno oštro.

– Atmosfera straha se, nažalost, širi. Vlast nečinjenjem i šutnjom potiče najgore oblike rasizma, vrijeđanja na nacionalnoj osnovi i potpirivanja puzajućeg fašizma, rekao je bivši ministar unutarnjih poslova, SDP-ovac Ranko Ostojić.

MP/Foto:facebookKomentari
Share Button