Plenković Milanovića nazvao frustriranim gubitnikom: “U strahu od afera dnevnice”

veljača 13, 2017 maxportal
Share Button

Premijer Andrej Plenković  je danas bivšeg premijera Zorana Milanovića nazvao “frustriranim gubitnikom”, ponovio da mu nedostaje kućnog odgoja te rekao da se očito javio u strahu od afere s dnevnicama.

Plenković je u intervjuu za Media servis na pitanje o Milanovićevim prozivkama da je zahvaljujući majci liječnici dobio ispričnicu za vojni rok odgovorio: “Mislite na frustriranog gubitnika?”“On je je dosta frustriran jer je izgubio izbore, a u ključnoj edukaciji kod kuće nije dobio onu temeljnu i ključnu poduku, a to je da se pobjedniku treba čestitati nakon što uvjerljivo bude poražen na izborima. Sad se očito javio u strahu od afere koja mu se zbivala doslovno ispred vrata, a riječ je o fiktivnim dnevnicama njegovih posebnih savjetnika.

Mislim da je što se tiče njega i poštovanja hrvatskih institucija zgodno primijetiti tri elementa: prva je da imate saborskog zastupnika koji ne poštuje Sabor, drugo da imate bivšeg predsjednika Vlade koji se pod zakletvom na hrvatskom sudu ne sjeća nečega što je bilo prije godinu dana, i, treće, ne znam na temelju kakvih informacija izmišlja stvari koje su bile prije 30 godina. Takva vjerodostojnost je nikakva, a kako je vodio Vladu netko kome se ovakve stvari događaju ispred nosa, pretpostavljam da je dovoljno onome tko to radi”, – rekao je Plenković.

Plenković je osudio napad na LGBT party u Zagrebu, ali je rekao da ne planira biti na prosvjedu. Komentirao je i revidiranje prognoza Europske komisije, koja rast za ovu godinu prognozira na čak 3,1 posto.

“Ova vijest koja je došla od Komisije sigurno se ubraja u one bitne teme. Ona je ohrabrujuća, prije svega za gospodarsku i fiskalnu politiku koju vodimo. Projekcije EK o rastu BDP-a na 3,1 posto su gotovo podudarne s projekcijama koje smo usvojili kada smo pripremali proračun za 2017., projekcije za 2018. i 2019. I drago mi je da se sve te analize podudaraju,” rekao je Plenković.

MP/Foto:pxllKomentari
Share Button