Predsjednica na Twitteru objavila susret s Trumpovim potpredsjednikom

veljača 18, 2017 maxportal
Share Button

“Srela sam američkog potpredsjednika Pencea. Drago mi je da dijelimo entuzijazam oko rada za dobrobit naših zemalja i snažne veze između Hrvatske i SAD-a”, napisala je predsjednica na Twitteru.

Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je u subotu okupljenim europskim liderima na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu kako će Sjedinjene Američke Države i dalje jako podržavati NATO.– Stajat ćemo uz Europu danas i svaki drugi dan, rekao je Pence, ali je i podsjetio okupljene čelnike država da europske države ne plaćaju dovoljno za zajedničku obranu.

Na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu sudjeluje i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja se i osobno susrela s potpredsjednikom Penceom.

– Drago mi je da dijelimo jednak entuzijazam za zajednički rad za dobrobit naših država te za snažne odnose Hrvatske i SAD-a, napisala je Grabar-Kitarović na svojem Twitter profilu.

U svom govoru okupljenima, Pence je upozorio da izostanak izdvajanja država članica NATO-a za savez nagriza same temelje vojnog pakta.

– Došlo je vrijeme da se učini više po tom pitanju, istaknuo je Pence.

Osim SAD-a, još samo četiri države članice izdvajaju 2 posto svojeg BDP-a za vojsku, a među onima koji su ispod ove dogovorene razine je i Hrvatska.

Foto:TwitterKomentari
Share Button